Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Dit kun je doen om meer kamer te creëren in huis!

Na een lange tijd een alleenstaande vader geweest te zijn, heb je sinds kort een nieuwe vriendin. Net als jij heeft je vriendin twee kinderen. Op dit moment wonen jullie nog gescheiden van elkaar, maar daar willen jullie op korte termijn verandering in brengen. Het enige nadeel is alleen dat je in beide huizen niet genoeg ruimte hebt voor twee extra kinderen. Aangezien jouw huis een koopwoning is, willen jullie of hier aanpassingen doen of samen een nieuwe woning aanschaffen. In dit artikel lees je wat voor aanpassingen je kunt doen om de hoeveelheid woonruimte te vergroten. 

Plaats een extra muur

Als je op dit moment een kamer tekort komt, dan kun je er eventueel voor kiezen om een extra muur te plaatsen. Dit is overigens alleen aan te raden als een van de kamers momenteel erg groot is. Onderzoek vooraf hoe dik de tussenmuur ongeveer zal worden en meet hoeveel ruimte er dan overblijft. Aan de hand daarvan kun je bepalen of het verstandig is om de kamer in tweeën te splitsen. 

Een dakopbouw biedt uitkomst 

Een tweede optie die zeker het overwegen waard is, is een dakopbouw in Dordrecht door De Aanbouw Expert uit te laten voeren. Hierbij plaats je een prefabunit op de bovenste verdieping van de woning. De voorwaarde hiervoor is wel dat het moet gaan om een plat dak. Mocht je een plat dak hebben en graag meer ruimte willen creëren, dan is het van belang dat je vooraf goed kijkt naar welke mogelijkheden er precies zijn. Zo kun je een prefab dakopbouw in verschillende formaten krijgen. 

Een uit- of aanbouw kan een zeer goede optie zijn

Indien je de woning wilt uitbreiden kun je ook kiezen voor een aan- of uitbouw. Een aanbouw is zeer aan te raden als een dakopbouw niet tot de mogelijkheden behoort. Houd er wel rekening mee dat een uitbouw al snel veel geld kost. Gelukkig is het in sommige gevallen mogelijk om hiervoor je hypotheek te verhogen. Plan een afspraak bij de bank in en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Mocht je de hypotheek kunnen verhogen dan dien je maandelijks wel meer geld aan rente te betalen. Echter, als je de huidige huurwoning opzegt dan vallen deze extra kosten in het niet.

https://www.deaanbouwexpert.nl/aanbouw-dordrecht/