Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus fortunei: een veelzijdige palmboom

Trachycarpus fortunei: een veelzijdige palmboom

 

Ken je de Trachycarpus Fortunei al? Deze mooie palmboom komt veel voor in Nederland en staat ook wel bekend als de Chinese waaierpalm of henneppalm. De Trachycarpus Fortunei heeft grote, waaiervormige bladeren die op lange stengels groeien en een elegante uitstraling hebben.

 

Winterharde waaierpalm

De Trachycarpus Fortunei is een winterharde waaierpalm. Dit wil zeggen dat de palm erg goed standhoudt in de winter. Daarom dat de Chinese waaierpalm zo populair is in Nederland. De palm is bestand tegen een temperatuur tot -18 graden Celsius. Het is wel aan te raden om een sneeuwdeken te gebruiken wanneer je de palmboom in je tuin hebt staan. Zeker als de palm nog jong is. 

 

Verschillende formaten van de Trachycarpus Fortunei

De Trachycarpus Fortunei is beschikbaar in veel verschillende formaten. Dit varieert van slechts 7 centimeter tot wel 2 meter. In een tuin kan zo’n grote palm geschikt zijn, maar op je balkon wil je het waarschijnlijk wat kleiner houden. Gelukkig is dit dan ook goed mogelijk!

 

Trachycarpus Fortunei voor binnen

Omdat de Chinese waaierpalm in verschillende formaten beschikbaar is, kan deze ook prima binnen staan. Als je de tropische sferen in huis wilt halen, is de aanschaf van een Chinese waaierpalm dus zeker geen gek idee!

 

Onderhoud 

Het verzorgen van de Trachycarpus Fortunei werkt binnen iets anders dan buiten. Buiten is het voornamelijk belangrijk dat je de palm op een beschutte plek zet. De palm kan namelijk niet te veel wind verdragen. Daarnaast is het dus verstandig om de palm te beschermen tijdens vorst.

Binnen houd je de grond de gehele winter een beetje vochtig, maar je zorgt er wel voor dat de wortels niet in een laag water komen te staan. Geef de palm ongeveer twee keer per week water. In de zomer is eens per week water geven voldoende. De beste plek om de palm neer te zetten is voor een raam op het zuiden. 


Zelf een Trachycarpus Fortunei kopen? Bekijk het assortiment van My Palmshop.

https://www.mypalmshop.nl