Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo bespaar je als onderneming geld

Een onderneming is vaak uit op een zo groot mogelijke winst. Winst staat in direct verband met kosten. Wanneer een bedrijf zijn kosten verlaagt, verhoogt hij zijn winst. In dit artikel lees je over handige tips om als onderneming geld te besparen en een zo hoog mogelijke winst te behalen!

1. Besparen op afval

Het scheiden van afval is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Door afval te scheiden hoeft het minder vaak opgehaald te worden en kun je wellicht een kleinere container aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je maandelijks minder geld betaald om het afval op te laten halen. Je kunt via verschillende aanbieders ervoor kiezen om het mkb afval op te laten halen. In de vergunning van een bedrijf staat welk afval je moet scheiden. Naast regels die je vanuit de gemeente moet volgen, zijn er ook nog een hoop andere regels met betrekking tot het scheiden van afval. Deze regels zijn terug te vinden in het LAP3 ofwel het Landelijke afvalbeheerplan.

2. Besparen door procesoptimalisatie

Binnen elk bedrijven vinden er zich een hoop processen plaats. Of het nou te maken heeft met processen met betrekking tot het leveren van diensten of het maken van producten, nagenoeg elk proces kan geoptimaliseerd worden. Door processen te optimaliseren kan een bedrijf geld besparen. Neem als voorbeeld het productieproces van een alcoholische drank. Door te analyseren dat je met twee weknemers tot wel drie keer zo veel drank kan produceren, bespaar je een hoop kosten door deze verandering van een extra werknemer door te voeren. Bij procesoptimalisatie is het belangrijk dat de uitvoerende krachten ook een stem hebben. Zij zijn tenslotte degene die de processen uit moeten voeren en alleen zij kunnen bevestigen of de veranderingen zowel praktisch als realistisch zijn. Bespreek procesoptimalisatie altijd op organisatorisch als op uitvoerend niveau!

3. Besparen door samen te werken

Door met verschillende bedrijven samen te werken kun je je kosten verminderen. Het kan zo zijn dat het uitbesteden van werk aan een ander bedrijf goedkoper is. Wellicht beschikken andere bedrijven over materialen of partners die het werk goedkoper kunnen uitvoeren. Op deze manier verminder je de kosten en bouw je relaties op met bedrijven die in de toekomst nog van pas kunnen komen.

https://rolcontainernederland.nl/mkb-afval/