Chiptuning voor BMW; rijden zoals rijden in een Duitse auto bedoeld is

okt 19, 2017

Chiptuning voor BMW betekent dat uw auto veel strakker wordt afgesteld wat bijdraagt aan groter rijcomfort en ook nog eens een brandstofbesparing op de koop toe! Chiptuning stelt de computer van uw auto strakker af waardoor de auto sneller reageert en efficiënter met brandstof omgaat. In tegenstelling tot opvoeren blijft deze prestatieverbetering ruim binnen de perken van wat de motor aan kan. U hoeft zich dus niet druk te maken over een motor die sneller slijt, of dat uw auto niet door de APK komt. Neem voor chiptuning van uw (Duitse) auto contact op met Chip Performance.

Prestatiewinst door chiptuning berekenen voor uw BMW

Als u niet zeker weet of chiptuning voor uw auto handig is, kunt u hiervoor terecht op de website van Chip Performance. Hier kunt u snel een makkelijk inzien wat chiptuning voor uw auto kan doen. Deze prestatiewinst wordt weergegeven in PK en koppel. PK geeft het vermogen aan, wat onder andere de maximum snelheid bepaalt. Meer koppel betekent dat uw auto meer trekkracht heeft en sneller kan accelereren. Chiptunen is overigens, vaak in tegenstelling tot opvoeren, volledig legaal. Dat komt doordat er gewerkt wordt met de reeds aanwezige software in het motormanagementprogramma en omdat de prestaties enkel worden geoptimaliseerd binnen de toegestane parameters.

Beter motormanagement door chiptuning voor BMW, Volkswagen en andere Duitse merken

Het motormanagement van de meeste moderne auto’s is zo ingericht dat ze ruim binnen de marges vallen die gelden voor milieu. Een beetje te ruim zelfs. Chiptunen wordt in de auto-industrie vaak toegepast. Op het moment dat een nieuwe auto van de band rolt, zijn er beperkingen in de motor aangebracht om de voldoen aan verschillende richtlijnen op het gebied van milieu en prestatie. Omdat natuurlijk geen enkele autofabrikant het risico wil lopen op een claim, zijn de parameters van deze beperkingen erg ruim ingesteld. Vaak veel meer dan wettelijk verplicht is. Kijk vooral eens op de website en kom erachter wat chiptuning voor uw auto kan doen!

by | Categories: Auto | Tagged: |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.