Tweedehands autobanden: de prijs van kwaliteit

okt 31, 2018

Ben je bezig met het uitzoeken van nieuwe banden, kijk dan ook eens naar tweedehands autobanden. Het is misschien iets wat je over het hoofd zou zien, maar je kunt op verschillende plaatsen terecht voor gebruikte banden van topkwaliteit. En een premium band betekent ook meer rijveiligheid. Goede banden gaan over het algemeen tien jaar mee, dus het zou zonde zijn om een Pirelli band die nog lekker op de weg rolt aan je voorbij te laten gaan.  

Tweedehands autobanden, waar moet je op letten?

Het kopen van autobanden is iets wat veel mensen onderschatten. Je banden zijn een belangrijk onderdeel van de auto en je zult niet de eerste de beste set eronder kunnen laten monteren. Een bandenservice zal je vragen naar je rijstijl, hoe vaak je rijdt en hoe lang. Aan de hand van die informatie krijg je een advies. Voor personen die kwaliteit willen maar een nieuwe set banden niet kunnen betalen, zijn er gebruikte banden. Deze banden gaan nog wel even mee en zijn door de bandenservice weer gereed gemaakt voor gebruik. Zo kun je er vanuit gaan dat de profieldiepte voldoet aan de veiligheidsnorm. 

Risico

Het gevaar aan tweedehands autobanden is dat zowel jij als de verkoper niet aan de binnenkant van de band kunnen kijken. Kies daarom niet te snel voor tweedehandsjes als je je auto elke dag lang gebruikt. Je banden zijn dan namelijk al sneller onderworpen aan slijtage.

by | Categories: Auto |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.