Gifgroen.nl
Image default
Auto's en Motoren

De voordelen van een scooterhoes

Wanneer je scooter veel buiten staat, krijg je scooter natuurlijk een hoop te verduren. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat je scooter goed beschermt is tegen met name het vieze weer. Regen, sneeuw en ook hagel zijn natuurlijk niet heel erg bevorderlijk voor je scooter. Zowel voor de lak, als ook voor de accu en overige onderdelen. Op het moment dat jij je scooter langere tijd buiten in de kou laat  staan, dan loop je het risico dat je accu leegloopt. Door je scooter af te dekken, voorkom je dat je de volgende dag voor een onaangename verrassing komt te staan. Omdat veel mensen het belang hier nog niet altijd van inzien, hebben we een aantal voordelen van een scooterhoes voor je op een rijtje gezet.

Beschermt 

De belangrijkste reden waarom het gebruik van scooterhoezen is aan te raden, is omdat ze zorgen voor bescherming van de lak van je scooter. Daarnaast zorgt een hoes er ook voor dat je scooter niet wordt blootgesteld aan extreme kou en voorkom je dat er roest kan ontstaan aan bijvoorbeeld je remmen of andere metalen onderdelen. Alles bij elkaar is het dus zeker die paar tientjes waard. Ga je een hoes gebruiken, zorg er dan wel voor dat je kiest voor het juiste formaat. Doe je dit niet, dan kan de regen, sneeuw of hagel natuurlijk eenvoudig onder de hoes door, waardoor de beschermende functie logischerwijs vele malen minder wordt of zelfs volledig teniet wordt gedaan.

 

Houdt je scooter droog

Wanneer je je scooter in de regen hebt staan, dan is de kans vrij groot dat je zadel volledig is natgeregend. Dus is dit voor iemand die achterop zit tegen het scooter rekje aan vaak niet zo erg, maar wanneer je als eerst moet opstappen natuurlijk wel. Zorg er dus voor dat je je scooter hebt afgedekt met een hoes, maar ook een doek bij je hebt waarmee je je seat of buddy zoals deze ook wel wordt genoemd kan worden drooggemaakt. Je zult namelijk versteld staan van de hoeveelheid water wat je zadel in relatief korte tijd zal kunnen absorberen. Vooral wanneer je dan een tijdje op je scooter zit, zal je broek zich volzuigen met water. Niet heel prettig, vind je wel?