Gifgroen.nl
Image default
Banen en opleidingen

Zelf een verhuizing realiseren

In Nederland verhuist men gemiddeld zo’n zeven keer in hun hele leven. Negentig procent van de Nederlanders zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zeker als u voor de eerste keer verhuist kunnen er problemen voorkomen. Om deze problemen uit te weg te gaan wordt er door 10% van de mensen die verhuizen binnen Nederland gekozen voor een verhuisfirma. Verhuizen vanaf een hoger gelegen verdieping kan erg moeilijk zijn. Zeker als u voor het eerst verhuist. In dat geval is het misschien verstandig om een verhuisfirma aan te nemen die u hierbij assisteert.Ook de afstand kan een factor zijn. Wanneer u verhuist naar een woning die binnen of dichtbij uw huidige woonplaats is is het vaak makkelijk om de verhuizing zelf te doen. Hoe verder u verhuist des te moeilijker een verhuizing vaak is. Het inpakken zal zo efficient mogelijk moeten gebeuren. Een verhuisfirma kan vaak in één of twee ritten al uw spullen verhuizen. Zeker als u een grote inboedel heeft is het inschakelen van een verhuisfirma het overwegen waard.

Wat kost een verhuisfirma?

Als u wilt dat de verhuizers ook voor u inpakken bent u hier vaak veel geld aan kwijt. Wij raden aan om dit zelf te doen om kosten te besparen. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een normale verhuizing waar u een deel van het inpakwerk zelf doet kost al snel duizend euro. Om te besparen op deze prijs raden wij aan om vergelijkssites te gebruiken of meerdere offerteaanvragen te doen. Als u gaat vergelijken zult u er achter komen dat de prijzen die worden gehanteerd door verhuisbedrijven erg kan elkaar verschillen. Het kan soms om grote bedragen gedaan. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken zijn er verschillende websites waar u de kosten kunt vergelijken.

Verzekering  

Als u een inboedel verzekering heeft dan bent u tijdens de verhuizing vaak niet verzekerd. Dit komt omdat deze verzekering vaak alleen geldig is binnen uw woning. Als uw inboedel wordt getransporteerd betekend dat dat deze niet meer verzekerd zijn. Mocht het zijn dat u een verhuisfirma inschakelt dan nemen zij de verantwoordelijkheid voor uw inboedel en bent u verzekerd. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuizen-wijzer.be/