Gifgroen.nl
Image default
Beauty en verzorging

De traditionele Franse vlecht: Klassiek en elegant!

De Franse vlecht is één van de meest bekende vlechten en wordt ook wel de Franse invlecht genoemd. De vlecht is erg klassiek en traditioneel en is de meest gedragen vlecht bij jong en oud. Doordat het lijkt alsof de vlecht aan de binnenkant is gevlochten, wordt het ook wel een invlecht genoemd. Het grote verschil met een normale vlecht is dat er telkens een plukje haar wordt meegenomen waardoor het lijkt alsof de vlecht op het hoofd is gevlochten.

Wanneer je een Franse vlecht wilt maken, moet je eerst de basistechniek leren. Bij de normale basis vlecht verdeel je het haar over 3 gelijke delen die je telkens over elkaar heen slaat. Je slaat hierbij de buitenste pluk over de middelste pluk heen. Dit doe je totdat je aan het eind van de vlecht bent. Bij de Franse vlecht gaat het iets anders. Je pakt een pluk aan de bovenkant van je hoofd en verdeelt deze over 3 gelijke delen. Je begint met het vlechten van de normale vlecht maar nu pak je er telkens een nieuwe pluk bij mee. Zo vlecht je de Franse vlecht op je hoofd. Dit doe je totdat je er geen haar meer bij kunt pakken en dan maak je de rest van de vlecht op de normale manier af.

Het is ook leuk om de Franse vlecht andersom te vlechten. Je doet dan precies hetzelfde als bij de normale Franse invlecht alleen sla je nu de buitenste pluk niet over de middelste pluk maar sla je deze onder de middelste pluk door. Op deze manier lijkt het alsof de vlecht op het hoofd ligt. Beide variaties zijn erg makkelijk om te leren wanneer je de basistechniek goed onder de knie hebt. Uiteraard kun je zelf ook experimenteren met de Franse vlecht. Zo kun je de vlecht bijvoorbeeld ook schuin op je hoofd vlechten. Je begint dan eigenlijk boven het oor en vlecht naar achteren.

http://haarinvlechten.com/