Gifgroen.nl
Image default
Cadeau

Google Play Store betalen met iDEAL

Google Play card

Met alleen al in het tweede kwartaal van 2014, 250 miljoen verscheepte smartphones die op het android besturingssysteem draaien, mag Google zich met recht marktleider noemen. Inmiddels beschikt een kleine 85% van alle smartphones wereldwijd over het bekende besturingssysteem.

Daarmee neemt het gebruik van de apps razendsnel toe. Die zijn uiteraard verkrijgbaar via google play.Het principe werkt heel simpel. Je hebt uiteraard de vele gratis apps, niks betalen en toch genieten, maar meer en meer zal je apps tegen komen die extra functionaliteiten bieden bij een volledige, betaalde versie. Hiervoor dien je dus te betalen. Bij voorbeeld met een gift card die je in de winkel kan kopen, via het wel bekende ideal betalingssysteem of een credit card. Een goed voorbeeld van zo’n gift card is de Google Play card. Je koopt deze eenvoudig via de webshop, rekent af met ideal, MisterCash of bitcoins. Na een succesvolle transactie ontvang dan direct op het opgegeven email adres de code voor de Google Play card. Deze voeg je eenvoudig toe aan je Google wallet (google play) account en je kunt zonder omwegen ook de betaalde apps downloaden en installeren.

Overigens geld dat niet alleen voor apps. Je kan ook videos, muziek, films, games en ebooks via Google Play aanschaffen. Super handig dus.

Ik hoor je al denken, is dit wel handig? Is het betalen met een credit card niet veel eenvoudiger? In de eerste instantie ben je geneigd om te zeggen dat het inderdaad handiger is om via een creditcard te betalen. Immers staan al je gegevens van je creditcard al in je google account. Grote vraag hierbij is of dat wel zo veilig is. Stel je telefoon word gestolen. In de meeste gevallen duurt het wel even voor je in de gaten hebt dat je telefoon weg is en in de tussentijd kan de dief wel van jouw telefoon en dus ook je creditcard gebruik maken. Door de aanschaf van een Google Play card beperk je dat risico tot het bedrag wat op dat moment op je card staat. Daarnaast is je telefoon wellicht goed verzekerd, dit geld echter niet voor hetgeen er op je telefoon staat.Zo word het maken van een veilige keuze een stuk eenvoudiger.

http://123googleplaygiftcard.nl/