Gifgroen.nl
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de voordelen van rigging?

Wat is rigging?

Kijk je naar evenementen dan zie je dat daar veel gebruik wordt gemaakt van rigging. De term rigging omvat alles wat te maken heeft met het omhoog hijsen van apparatuur zoals verlichting en audio. Deze audiovisuele techniek willen sommige evenementenorganisatoren zo hoog hebben om het geluid verder te kunnen verspreiden. Dit is ideaal als het evenement plaatsvindt op een groot terrein of in een enorme hal. Hoe hoger de audio-installaties hangen, hoe verder het geluid kan reiken. Maar ook als je kijkt naar tribunes is rigging de perfecte oplossing. Om mensen die hoog op deze tribunes zitten ook te kunnen voorzien van geluid, worden de boxen op een praktische hoogte gehangen. Tevens speelt verlichting een rol in de rigging. Zo geeft een profile spot die van bovenaf komt een ander effect dan een die op zelfde hoogte als het podium staat. Zo zijn de opties in rigging legio en zijn de resultaten vrijwel altijd ideaal.

Trussen voor de techniek van jouw event

Misschien heb je ze wel eens gezien: aluminium constructies waarbij de ‘poten’ door middel van kruisende buizen in het midden, extra stevig worden. Deze vormgeving is expres zo gemaakt om vele kilo’s aan gewicht te kunnen dragen. Zelf zijn ze door hun materiaal licht in gewicht. Dit maakt ze ideaal voor de transport naar het evenement. Aan deze trussen wordt het audiovisuele materiaal bevestigd.

Motortakels zijn absoluut cruciaal

De volgende stap is het gebruiken van de motortakels. Deze worden aan het plafond bevestigd en later aan de trussen. Deze takels zijn gemaakt om vele kilo’s te kunnen dragen. Dit gaat van range tot range. Zo heb je modellen die relatief lichte constructies moeten dragen en modellen die onwijs zware apparatuur de lucht in kunnen hijsen. De motortakels worden bestuurd door een controller. Hierdoor weet jij zeker dat je jouw trussen exact op de juiste hoogte kunt afstellen. Ook de bijbehorende motortakelkabels kunnen dit gewicht aan.

Een systeem van trussen geheel op maat

Een ander voordeel van trussen is dat deze samen te stellen zijn. Je kunt losse elementen aan elkaar koppelen waardoor je precies de gewenste vorm kunt creëren. Misschien heeft jouw locatie één lange rechte lijn nodig, of juist een constructie met bochten en hoeken. Het kan allemaal met trussen.

Laat de rigging installeren door experts

De rigging kan alleen worden geïnstalleerd door experts. Deze zijn daarvoor gecertificeerd. Het gaat namelijk om het werken op grote hoogte en het werken met zware apparatuur. Omdat dit enorm gevaarlijk is mag je niet zelf aan de slag gaan. Het is daarom verstandig om een partij te kiezen die zowel kan leveren als kan installeren. Zo weet jij dat je voor jouw evenement de juiste rigging op de juiste plek krijgt.

https://riggingbox.nl/