Gifgroen.nl
Image default
Dienstverlening

Wilt u kunstgras kopen? Lees hier over de verschillende soorten

In de laatste 40 jaar is er veel verbeterd op het gebied van kunstgras. Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende soorten kunstgras beschikbaar. De belangrijkste vraag die u zichzelf moet stellen als u kunstgras wilt kopen is: Waar dient het voor? Zo zijn er bijvoorbeeld soorten kunstgras die een lust voor het oog vormen, omdat ze precies passen bij de rest van de tuin en de elegante grassprietjes op een sierlijke manier in de wind dansen. Het kan goed zijn dat deze soort gras ook nog heerlijk aanvoelt met blote voeten, maar het is waarschijnlijk niet bestand tegen wilde stoeipartijen, een wedstrijdje voetbal of ander intensief gebruik.

Het beste kunstgras om op te spelen

Voor kinderen is het belangrijk om een ruimte te hebben waar ze de controle los kunnen laten en zonder zorgen kunnen rollen, springen en ontdekken. Voor deze benodigdheden kunt u een soort kunstgras kopen dat zacht is, maar stevig genoeg om met wilde kinderen om te gaan. Dit kunstgras voelt lekker aan en is bovenal veilig omdat het gemaakt is van kindvriendelijke materialen die niet toxisch zijn, niet rotten en geen schimmels huisvesten. Er zijn speciale soorten kunstgras voor binnen in huis, deze zijn brandveilig.

Sportvelden en terrassen moeten tegen een stootje kunnen

Voor gebruik op sportvelden zijn speciale soorten kunstgras ontwikkeld die geen vervelende schaafwonden veroorzaken bij het vallen. Net als kunstgras dat gemaakt is voor een terras of balkon is het kort en uv-bestendig. Deze soorten kunstgras kunnen goed tegen intensief gebruik en het schuren van bijvoorbeeld stoelpoten en schoenen.

Vakkundig advies

Als u kunstgras wilt kopen, maar niet precies weet wat u nodig heeft, kunt u langsgaan bij een winkel van Kunstgrasgigant. Zij hebben het grootste aanbod in huis waardoor u zelf kunt voelen of het voor u werkt. Ze weten alles over de verschillende producten die ze verkopen en bieden ook hulp aan bij het leggen van uw nieuwe grasmat.

Gerelateerde artikelen

Vakantiehuis le Marche

Tuinstoelen van hoge kwaliteit: ook bij tuinmeubelen uit de aanbieding

Hoe Pools aluminium