woonverzekeringen

mrt 24, 2014

Alles wat u moet weten over uw woonverzekeringen

In een alle turbulentie rond een verhuizing wordt het afsluiten van woonverzekeringen nog al eens vergeten, zo blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek. Vooral jongeren die voor het eerst een eigen woning betrekken, vergeten zich voldoende te verzekeren. En dat terwijl woonverzekeringen juist voor jongeren vaan uitkomst biedt. Zij hebben vaak veel dure gadgets, waar soms een ongelukje mee gebeurt. Denk aan laptops, iPads en dure camera’s. Het loont zich zeker om woningverzekeringen af te sluiten en daarbij goed na te denken over de beste keuze voor uw specifieke situatie. Er zijn namelijk nogal wat aanbieders en de goedkoopste verzekering is niet altijd de beste. Echter: goede woonverzekeringen hoeven ook niet duur te zijn! Woonverzekering.nl kan de keuze voor u gemakkelijker maken. Veel woningbezitters denken dat het verplicht is woonverzekeringen af te sluiten zodra ze eigenaar van een huis worden. Dat is niet het geval, maar het afsluiten van een van de woonverzekeringen is zeker aan te bevelen. Deze verzekeringen beschermt u tegen een groot aantal risico’s. Een huis is een dure aangelegenheid en schade aan uw woning of uw bezittingen kan hoog oplopen. U heeft voor een lage premie al een van de woningverzekeringen die u een prima bescherming en uitstekende service biedt.

Groot aanbod aan woonverzekeringen

Wat zijn woonverzekeringen eigenlijk? De term wordt meestal gebruikt om een groepje verzekeringen aan te duiden, die te maken hebben met uw huis en persoon. Meestal gaat het om een combinatie van de volgende verzekeringen:

  • de opstalverzekering
  • de inboedelverzekering
  • de aansprakelijkheidsverzekering

Als u al deze verzekeringen nodig heeft, kan het aanschaffen van een pakket een aantrekkelijk voordeel opleveren. Woonverzekeringen.nl maakt voor u een ruime keuze aan pakketten toegankelijk.

Welke risico’s worden er gedekt door de verschillende verzekeringen die samen de woonverzekering vormen?

De opstalverzekering

Om te beginnen is er de opstalverzekering. Deze verzekering dekt eventuele schade aan een koopwoning. Een opstalverzekering hoeft alleen afgesloten te worden als u een koopwoning heeft. Als u huurder bent, is de verhuurder verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. De verhuurder draagt namelijk het risico voor schade aan de woning, omdat het zijn wettelijk eigendom is en hij verantwoordelijk is voor de staat van het gebouw. Heeft u een koopwoning, dan beschermt de opstalverzekering u bijvoorbeeld in het geval er brand ontstaat, of als er tijdens een hevige storm een boom op uw dak valt.  Ook in minder ernstige gevallen biedt deze component van de woonverzekeringen uitkomst, bijvoorbeeld wanneer een van uw kinderen per ongeluk tijdens het voetballen een bal door een raam knalt, waarna u achterblijft met een gebroken raam dat vervangen zal moeten worden. Dankzij een opstalverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten. Meestal is een enkel telefoontje voldoende om de schadevergoeding te regelen.

De inboedelverzekering

De inboedelverzekering is het deel van woonverzekeringen dat u beschermt wanneer u schade oploopt aan uw inboedel, wat een ander woord is voor huisraad. De inboedelverzekering is dus een schadeverzekering; raken er items in uw woning beschadigd dan vergoedt deze verzekering (een deel) van de kosten. Bijna alle spullen in uw huis vallen onder uw huisraad, alleen geld, geldswaardige papieren en items bedoeld voor industrie of handel, vallen daar niet onder. Overigens dekt de inboedelverzekering vaak niet alleen spullen, maar ook huisdieren. Het gaat hierbij om kleine gezelschapsdieren, zoals katten, honden en konijnen. Mocht uw huisdier onverhoopt in huis iets overkomen, of betrokken raken bij een ongeluk buiten, dan worden de kosten daarvan (deels) vergoed door uw woningverzekering. Motorrijtuigen vallen niet onder de inboedelverzekering, daar kunt u een aparte verzekering voor afsluiten. De volgende vervoersmiddelen vallen wel onder een inboedelverzekering:

  • fietsen
  • aanhangwagens
  • bromfietsen

Uw inboedelverzekering dekt dus vaak meer dan u op het eerste gezicht zou denken. Ook beschermt de inboedelverzekering niet alleen voor uw spullen op het moment dat die zich in uw woning bevinden. Dit deel van de woonverzekeringen dekt uw spullen meestal ook als ze zich bijvoorbeeld in uw auto bevinden of in een ander gebouw. Loopt u op straat en wordt u beroofd, dan vergoedt deze verzekering ook (een deel) van de schade.

De aansprakelijkheidsverzekering

Tot slot is er de aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering valt onder de woonverzekeringen, maar heeft niet per se met uw woning of bezittingen te maken. De aansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst in gevallen waarin u ongewild schade veroorzaakt aan derden. U bent bijvoorbeeld bij vrienden op bezoek en gaat per ongeluk op de bril van een vriendin zitten. De bril is stuk en moet vervangen worden. In dit geval hoeft u, of de eigenaar van de bril, niet voor de kosten op te draaien. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten. Hetzelfde geldt wanneer u tijdens het boodschappen doen per ongeluk met de winkelwagen langs de auto van iemand anders schampt en de lak beschadigt. Een vervelende situatie, waarin dit deel van de woonverzekeringen u snel uit de kosten helpt en bijstaat.

Waarom verzekeren?

Uw verzekering staat u bij in gevallen waarin u al genoeg pech hebt gehad. U wordt geholpen met de afhandeling van de schade en het dekken van de financiële kosten. In geval van een groot of klein ongeluk is het fijn te weten dat u een verzekering hebt waar u op terug kunt vallen.

Als u een woonverzekering gaat kiezen, moet u rekening houden met welke verzekeringen u nodigt hebt. Dan kunt u op zoek naar de beste aanbieder en een geschikt pakket, bijvoorbeeld via woonverzekeringen.nl.

http://www.woonverzekeringen.nl/
by | Categories: Dienstverlening | Tagged: |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.