Witgoed reparatie Amsterdam – waarom een wasdroger wel draait, maar niet verwarmt

nov 16, 2018

Witgoed reparatie Amsterdam – waarom een wasdroger wel draait, maar niet verwarmt

Een defecte wasdroger kan in elk huishouden een echte pijn zijn. Het vinden van andere methoden om je was te drogen kan tijd, geld en energie verspillen. Wanneer uw droger uitvalt, stel niet uit wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare reparatie. Als de droger draait, maar niet opwarmt, kunnen er verschillende oorzaken zijn. Door te leren hoe je problemen kunt identificeren, kun je betrouwbare reparaties vinden. Lees daarom hieronder verder en zie wat er mis is met je droger!

Witgoed reparatie Amsterdam leest uw witgoed machine uit

Defecte zekering

Om te zien of de zekering de schuld is van uw drogerproblemen, begint u met het verwijderen van het achterpaneel van uw machine. U kunt vanaf hier toegang krijgen tot de thermische stekker. Zorg ervoor dat alle draden van de machine zijn losgekoppeld, trek vervolgens de zekering naar buiten en controleer op een pauze. Als het kapot is, hebt u een professional nodig om de zekering te vervangen door de juiste vervanging.

Defecte temperatuurschakelaar

Om de temperatuurschakelaar te controleren, verwijdert u de knop op de temperatuurregelaar. Open het bedieningspaneel van de droger door de vergrendelingen op de kap los te maken (sommige modellen kunnen ook schroeven hebben).

Gebruik een Volt-Ohm-meter om de temperatuur op de schakelaar te testen. Stel het in op RX1, haal de leads weg en raak de sondes zachtjes naar de terminal. Kijk of de meting nul of oneindig is. Zet de schakelaar aan en herhaal dit proces. De meting zou nu het tegenovergestelde moeten zijn van de vorige keer (als de eerste meting nul was, zou het nu oneindig moeten zijn, en omgekeerd). Als de meting niet het tegenovergestelde is, is het waarschijnlijk dat de temperatuurschakelaar moet worden vervangen.

Witgoed reparatie Amsterdam meet uw machine professioneel door

Slechte thermostaat

Tot slot ga je je thermostaat controleren als de temperatuurschakelaar en de zekering in orde zijn. Verwijder het achterpaneel van de droger om de thermostaat te vinden. U moet de Volt-Ohm-meter opnieuw gebruiken. Stel het in op RX1, neem de afleiding van één terminal en raak de sondes naar de terminal. Als uw meter iets anders dan nul zegt, is er een probleem met de thermostaat.

Natuurlijk kunnen er nog andere dingen mis zijn met de wasdroger, zoals bijvoorbeeld dat de trommel helemaal niet draait of dat u de melding krijgt dat het reservoir vol zit, terwijl dit helemaal niet zo is.

Alle genoemde problemen zijn onze monteur reeds in de praktijk tegengekomen. Zij zullen het euvel dan ook snel kunnen traceren en hierna, mits u akkoord bent met de kosten voor reparatie, professioneel verhelpen.

Het enige dat u hiervoor dient te doen is contact opnemen met witgoed reparatie Utrecht voor dat wow-effect betreffende de reparatie aan uw wasdroger.

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.