Gifgroen.nl
Image default
Eten en drinken

De geneeskrachtige en onderbouwde werking van de Coriolus Versicolor / turkey tail paddenstoel

De geneeskrachtige en onderbouwde werking van de Coriolus Versicolor paddenstoel

 

De Coriolus Versicolor paddenstoel, ook wel bekend als de “Trametes versicolor” , turkey tail of “Yun Zhi” in het Chinees, is een veelzijdige paddenstoel met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen en wordt tegenwoordig ook in het Westen steeds populairder.

De geneeskrachtige werking van de Coriolus Versicolor paddenstoel

De Coriolus Versicolor paddenstoel, ook wel bekend als de “Trametes versicolor” of “Yun Zhi” in het Chinees, is een veelzijdige paddenstoel met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen en wordt tegenwoordig ook in het Westen steeds populairder.

 

Immuniteit en kankerbestrijding

Een van de belangrijkste toepassingen van de Coriolus Versicolor paddenstoel is het versterken van het immuunsysteem. De paddenstoel bevat polysacchariden, een soort complexe suikers die het immuunsysteem helpen versterken en de groei van kankercellen kunnen remmen. Studies hebben aangetoond dat de Coriolus Versicolor paddenstoel kan helpen bij de behandeling van verschillende soorten kanker, waaronder borstkanker, darmkanker en longkanker.

 

Ontstekingsremmende eigenschappen

De Coriolus Versicolor paddenstoel heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Ontstekingen kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder artritis, hartziekten en diabetes. Door het verminderen van ontstekingen kan de Coriolus Versicolor paddenstoel helpen bij het voorkomen en behandelen van deze aandoeningen.

 

Verbetering van de spijsvertering

De Coriolus Versicolor paddenstoel kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering. Dit komt omdat de paddenstoel rijk is aan prebiotica, een soort vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen. Deze goede bacteriën zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen zoals constipatie en diarree.

 

Onderzoek over de geneeskracht van de turkey tail mushroom

 

Coriolus Versicolor paddenstoel heeft verschillende actieve bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor de geneeskrachtige werking. Een van de belangrijkste bestanddelen zijn de polysacchariden die het immuunsysteem versterken en ontstekingsremmende eigenschappen hebben [1]. Deze polysacchariden kunnen ook de groei van kankercellen remmen [2].

 

Daarnaast bevat de Coriolus Versicolor paddenstoel ook triterpenoïden, die helpen bij de bestrijding van virussen en bacteriën [3]. Deze triterpenoïden hebben ook antioxiderende eigenschappen, waardoor ze kunnen helpen bij het voorkomen van schade aan cellen en weefsels door vrije radicalen [4].

 

Bovendien bevat de Coriolus Versicolor paddenstoel prebiotica, die de groei van goede bacteriën in de darmen bevordert, en zo de spijsvertering kan verbeteren [5].

 

In het algemeen kan de Coriolus Versicolor paddenstoel helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het bestrijden van ontstekingen en virussen, het voorkomen van kanker en het verbeteren van de spijsvertering. Het is echter belangrijk om op te merken dat meer onderzoek nodig is om de volledige werking van deze paddenstoel te begrijpen en om de veiligheid en effectiviteit ervan te bepalen.

 

Conclusie

De Coriolus Versicolor paddenstoel is een krachtige en veelzijdige paddenstoel met een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen. Van het versterken van het immuunsysteem tot het verbeteren van de spijsvertering, deze paddenstoel kan helpen bij het voorkomen en behandelen van verschillende gezondheidsproblemen. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van de Coriolus Versicolor paddenstoel, is het belangrijk om eerst met uw arts te praten om te zien of het geschikt is voor uw specifieke gezondheidssituatie.

Sources:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4890100/

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3765816/

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4890100/

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684115/

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/p