Omgevingstrillingen hebben geen effect meer op wijn met Vibration Reduction Blocks

mrt 27, 2014

Vibration Reduction Blocks worden niet geïntroduceerd op de Pro Wein, maar via de landelijke media. Het zijn speciale blokjes die onder vrijstaande wijnklimaatkasten of wijnbewaarkasten geplaatst worden. Wijn die langer moeten liggen heeft alle baat bij rust. Meer concreet de wijnen moeten trillingsvrij liggen. De enige keer dat de wijn in beweging moet komen is het moment van omdraaien. Het regelmatig draaien van de fles heeft niet dezelfde impact als het continue in beweging zijn van de moleculen door omgevingstrilling. Door de wijnklimaatkasten te voorzien van de Vibration Reduction Blocks wordt 95% van de omgevingstrillingen gereduceerd. Dit komt de wijn ten goede. Aangezien er geen aparte afdeling was voorzien op de Pro Wein voor klimaatkasten is er besloten om de introductie van de Vibration Reduction Blocks geleidelijk in te voeren.

Mensen die een vrijstaande wijnklimaatkast of wijnbewaarkast kopen krijgen buiten een wijncadeaubon ook een set Vibration Reduction Blocks aangeboden. Wijnpromotor kan op deze wijze de exclusieve wijnen promoten en weet dat de wijnen in optimale omstandigheden worden bewaard. De wijnen in het assortiment van Wijnpromotor worden met de grootste zorg geselecteerd. Wanneer een wijn lijkt te voldoen wordt deze aangeboden aan het IEWTC. Dit is het proeverscomité bestaande uit wijnspecialisten die dagelijks met wijn bezig zijn. Ook de relatie van de wijn in combinatie met spijs is een zeer belangrijk issue. Wanneer de lede van het comité unaniem besluiten dat de wijn een cijfer 8 of hoger krijgt op de schaal van 10, gaat Wijnpromotor de wijnboer bezoeken. Hierbij wordt niet alleen de wijngaard, productie, vinificatie en opslag beoordeeld. De laatste etappe van de samenwerking met de wijnboer is het afspreken van een realistische prijs. Wijnpromotor heeft nooit de intentie om de wijnboer uit te knijpen. Wijnpromotor wenst voor meerdere jaren samen te werken met de wijnboer. Uiteraard wordt de wijn wel jaarlijks beoordeeld. Door de wijnboer een correcte prijs te betalen, weten we ook dat deze mooie wijnen kan blijven maken. Er hoeven geen ‘sulfiet’ of ‘zoeting’ kunsten te worden uitgehaald, want men weet dat er wordt gecontroleerd. En besluit de wijnboer om een ‘restpartijtje’ te verkopen aan de supermarkt of een andere discounter, dan gaat zijn of haar wijn uit het assortiment van Wijnpromotor.

Overigens probeert Wijnpromotor de smaakreferentie van de wijnliefhebber te vergroten. Dit wordt gedaan door de mogelijkheid om per fles te bestellen. Doordat de liefhebber zelf een wijnpakket kan samenstellen biedt je de mogelijkheid om iets nieuws te proberen. Vaak zien we bij een vervolg bestelling dat men een hele doos bestelt van een bepaald item.

http://www.wijnpromotor.nl
by | Categories: Eten en drinken | Tagged: , |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.