recepten voor koekjes

dec 21, 2014

Homemade chocolate chip cookies zijn the best recepten. Vrijwel iedereen lust ze! Wij maken ze graag met noten, maar houd je daar niet van of heb je een notenallergie, dan kun je ze er natuurlijk uit laten.

* Je kunt chocolate chips gebruiken (zoals deze), die smelten niet en blijven in mooie kleine rondjes zitten. Voor een wat rustieker effect, of als je geen chocolate chips hebt, kun je ook gewoon een reep chocolade fijnhakken. Sommige stukjes zullen smelten, sommige zullen heel blijven.

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin boter, ei en suiker met elkaar en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Hak de noten (wij gebruikten walnoten en pecannoten) en de chocolade en meng ze door het deeg.

Draai bolletjes van het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat tot circa 1 centimeter dik. Laat flink ruimte zitten tussen de koekjes, zodat ze niet tegen elkaar aan bakken.

Bak de koekjes in de oven in circa 13 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna nog een halfuur tot een uur afkoelen en drogen op het bakpapier. Zo worden ze weer een mooie vorm en worden de chocoladestukjes weer lekker hard.

http://www.receptplaza.com/
by | Categories: Eten en drinken |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.