Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Infrarood sauna is goed voor uw gezondheid

Infrarood sauna gebruik is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen met name vanwege de vele voordelen en extra’s die een infrarood sauna brengt tegenover de traditionele Finse sauna.

Doordat een infrarood sauna direct de huid verwarmd en niet indirect door verhitting van de lucht (zoals bij een traditionele sauna), word een transpiratie-effect veroorzaakt bij veel lagere temperaturen (tussen de 40 en 60 graden Celsius). Dit heeft als voordeel dat de sauna sneller klaar voor gebruik is (kortere opwarmtijd) en dat het een saunagang geeft met name voor mensen die de temperaturen van de traditionele sauna (70-100 graden Celsius) te heet vinden.

Daarnaast heeft infrarood straling naast oppervlaktewerking ook zgn. ‘dieptewerking’, waardoor de spieren en gewrichten op een dieper niveau ontspannen en losgemaakt worden wat een herstellend en vernieuwend effect heeft op lichaam en geest. De dieptewerking zorgt tevens voor meer transpiratie waardoor afvalstoffen nog sneller afgevoerd worden en calorieën nog sneller verbrand worden waarmee u op een prettige manier gewichtsverlies realiseert.

Naast het feit dat een infraroodcabine over het algemeen gezonder, comfortabeler en praktischer in gebruik is dan een traditionele sauna is er ook een financieel voordeel. Een infraroodsauna verbruikt weinig stroom en heeft dan ook geen krachtsroom nodig. Doordat de infrarood de huid direct verwarmd en niet de luchttemperatuur is de isolatie minder van belang. Dit heeft als voordeel dat er met lichtere materialen gewerkt kan worden wat de cabines over het algemeen ook goedkoper in aanschaf maken.

http://www.sauna4you.nl/infrarood-sauna/