Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Oorzaken pigmentvlekken in Gezicht

 

Hoe kom ik aan donkere plekjes in mijn gezicht?

In de zomer genieten we heel erg van de warme zon en doen we massaal ons best om lekker bruin te worden. Maar in veel gevallen wordt de huis niet mooi egaal bruin en hebben we donkere plekjes op onze wangen of op ons voorhoofd. Wat is nou de oorzaak van die donkere vlekken in het gezicht?

 

Oorzaak donkere vlekken in ons gezicht

Of het nou grote of kleine vlekjes zijn, ze zijn behoorlijk vervelend en hebben zelfs effect op het zelfvertrouwen. De oorzaak van deze plekken is over het algemeen de zon. Het pigment dat onze huid aanmaakt om ons tegen de UV stralen van de zon te beschermen kan soms erg lokaal op gaan hopen, waardoor er donkere plekjes, zoals moedervlekken, ontstaan.

 

Donkere vlekken in gezicht door ouderdom

Ook de leeftijd is een onderdeel van bruine of dieper gekleurde plekjes op de huid. Ook hier is de zon schuldig aan. Deze plekken worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd en komen in het gezicht voor, maar ook op de rug van de handen en ze zijn bijna altijd goedaardig. Ze worden over het algemeen behandeld omdat mensen ze gewoon niet mooi vinden. Als ze niet egaal van kleur zijn, kunnen de plekjes kwaadaardig zijn en is het verstandig om ze door een arts te laten onderzoeken.

 

Oorzaak donkere vlekken door zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen er ook plekjes on het gezicht ontstaan. Dit noemt men een zwangerschapsmasker en ze ontstaan over het algemeen doordat de hormonale huishouding niet op orde is. Bij vrouwen met een donkere huid zijn deze plekjes overigens vaak lichter van kleur. Gelukkig zijn dit soort vlekjes goedaardig en verdwijnen ze over het algemeen vrij snel, zodra de bevalling heeft plaatsgevonden.

http://www.gezichtbleken.nl/pigmentvlekken-in-gezicht