De loterij doet goed

okt 4, 2017

Dat mensen mee konden doen aan loterijen is helemaal terug te leiden tot aan de middeleeuwen. Vandaag de dag zijn loterijen nog steeds heel erg populair. Mensen willen graag winnen en houden van de adrenalinekick die een loterij je geeft. Bij een loterij gaat het meestal om het winnen van goud. De eerst bekende loterij in Nederland startte in 1444 in Utrecht. Kun je nagaan, Amerika werd pas ontdekt in 1492. Voor die tijd bestonden er dus al loterijen. Maar goed, de reden dat er in Utrecht een loterij werd gestart was omdat er een geldtekort was in de stad. De stadskas moest snel groeien en dit hoopten ze dus te bereiken door een loterij te starten. Ook andere steden wachtten niet lang en begonnen hun eigen loterijen. De loterijen groeiden uit tot ware spektakels en volksfeesten die wel dagen konden duren. Het was echt een big deal toendertijd. Tegenwoordig is het natuurlijk nog steeds een spektakel.

 

Wanneer je meedoet met een loterij weet je eigenlijk dat de loterij winnen praktisch onmogelijk is. Toch doe je mee, want wat nou als jij net die ene keer mist en dat je buren wel winnen. Die kleine kans is vaak voor mensen genoeg reden om mee te doen. Bij sommige loterijen gaat een deel ook naar goede doelen, dat motiveert mensen dan ook weer sneller om voor die loterij te kiezen. Je kunt zelf geld winnen maar wanneer dit niet lukt heb je alsnog een goed doel gesteund. Een voorbeeld van een loterij die een goed doel steunt is de Vriendenloterij. Naast de goede doelen worden er ook sportclubs en -verenigingen gesteund die zich inzetten voor de gezondheid van de mens. De helft van de opbrengsten van deze loterij gaat naar goede doelen. Dat maakt deze loterij zo populair onder de Nederlanders. De Vriendenloterij wordt ook nog gesteund door veel tv-programma’s. Een deel van de opbrengsten van de programma’s gaat dan ook naar goede doelen.

 

https://www.vergelijkloterij.nl/
by | Categories: Gratis en Prijsvragen | Tagged: , | Reacties uitgeschakeld voor De loterij doet goed

Gratis spelletjes spelen via het internet, vroeger was het onmogelijk. Met de vele ontwikkelingen op het gebied van het internet is het tegenwoordig echter wel mogelijk. Er zijn zelfs enorm veel aanbieders te vinden waarbij het mogelijk is om gratis spelletjes te spelen via het internet. Veel mensen vragen zich af hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Waar kun je de spellen vinden?

De vele spelletjes kun je via het internet vinden. Er zijn veel websites waarbij het mogelijk is om gratis spellen te spelen. Door eens te kijken op deze websites, kun je zien welke spelletjes er allemaal zijn en welke spelletjes jij leuk vind om te spelen. Heb jij een spelletje naar keuze gevonden? Dan kun je het spel starten. Voor je het spel gaat spelen is het handig om de uitleg te lezen. Zo weet je precies wat het doel is van het spel, hoe je het moet spelen en met welke toetsen je het moet bedienen. Je kunt je dus wel voorstellen hoe eenvoudig het spelen van gratis spellen is. Bovendien kan er ook nog eens gekozen worden uit enorm veel verschillende soorten spelletjes. Van puzzels en race spellen tot behendigheid.

http://www.spellentuin.nl/
by | Categories: Gratis en Prijsvragen | Tagged: | Reacties uitgeschakeld voor Gratis spelletjes spelen op spellentuin