Gifgroen.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Candy Crush Saga vs. Candy Crush Soda Saga

Waarschijnlijk is Candy Crush Saga ’s werelds meest populaire smartphone spelletje. Ontwikkelaar King bracht in november 2012 het smartphone spelletjes Candy Crush Saga uit en sindsdien is het spelletje niet weer weg te denken uit het dagelijkse leven van vele Candy Crush fans. Begin dit jaar kwam King met een nieuwe versie, Candy Crush Soda. Net als bij de eerste versie werd Candy Crush Soda ook gelijk door vele fans gedownload en gespeeld. De spellen lijken in eerste instantie erg op elkaar maar zijn beide op zichzelf staande games. Je moet namelijk een combinatie maken van 3 of meer dezelfde snoepjes. Dit kun je doen door ze met elkaar te verwisselen in het speelveld van Candy Crush.

Candy Crush Saga vs. Candy Crush Soda Saga: de verschillen en de overeenkomsten

Bij zowel Candy Crush Saga als Candy Crush Soda Saga is het de bedoeling dat je bepaalde snoepjes met elkaar combineert en een bepaald aantal punten moet zien te behalen binnen een bepaald aantal stappen. Dit kan bij elke level weer anders zijn. In sommige gevallen krijg je zelfs een heel specifieke opdracht. Zo kun je de opdracht krijgen om bijvoorbeeld de snoepberen te bevrijden die vast zitten onder het ijs. Bij beide spellen kun je powerups krijgen of kopen die je kunt inzetten tijdens het spelen van het spel. Ook kun je het bij beide spellen opnemen tegen je vrienden via Facebook. Regelmatig zijn er nieuwe updates beschikbaar en worden de levels weer aangevuld.

Candy Crush Saga is het oudste spel en heeft inmiddels veel meer levels dan Candy Crush Soda. Daarnaast is het spel inmiddels geperfectioneerd en zijn er bijna geen bugs meer aanwezig. Aan de andere kant is Candy Crush Soda Saga een nieuwer spel en heeft deze versie betere graphics en meer mogelijkheden. Zo heeft Candy Crush Soda meer diversiteit in opdrachten en kun je bij deze nieuwere versie ook frisdranken combineren. Momenteel bevat Candy Crush Soda ongeveer 200 levels maar ook deze worden telkens weer bijgewerkt. Voor de beginner dus genoeg levels om de eerste tijd door te komen.

Kortom, beide spellen zijn zeker de moeite waard om eens te proberen. Wanneer je nog niet bekend bent met beide spellen kun je het beste beginnen bij het origineel. Wanneer je het origineel al kent is het wellicht leuk om de nieuwe versie eens te proberen met een nieuwe look. Veel speelplezier!

http://candycrushsoda.nl/