Gifgroen.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

De eerste speeddate, een verslag

Davy is 25 jaar en ging onlangs voor de eerste maal in zijn leven naar een speeddate. Hij was “the same old things” in zijn sociaal leven wat beu en wou eens iets nieuws en avontuurlijks uitproberen. Dit zijn zijn bevindingen van een avondje speeddaten.

“Ik had mij vooraf geen verwachtingen gesteld bij de speeddate. Een vriend had er mij eens over verteld en ik wou wel eens zien wat het zou geven. Wat mij meteen opviel, was de gezellige setting. Een sfeervol cafeetje in Gent waar je meteen een drankje aangeboden kreeg en een aparte ruimte die uitnodigde tot een goed gesprek. Vervolgens kreeg je een bescheiden uitleg dat je in 7 keer 7 minuten een andere persoon zou spreken volgens een doorschuifsysteem. Voor ik het wist, zat ik al voor mijn eerste gesprekspartner!”

“De gesprekken waren doorheen het speeddaten over het algemeen heel leuk en interessant. De partners waren sociaal ingesteld en blij om er ook bij te zijn. Ik kwam heel wat te weten over mensen die bijvoorbeeld een andere job hebben en ik kreeg zelf ook best leuke vragen voorgeschoteld. Achteraf kreeg ik de kans om aan te geven wie ik nog terug wou zien. Een dag later bleek dat ik een match had met iemand en ik sprak er later nogmaals mee af voor een meer uitgebreide babbel. We staan nu nog steeds in contact, wat ik heel tof vind! Of ik opnieuw op speeddate zou gaan? Jazeker!”

Wil je net als Davy ook eens op speeddate? Dat kan op volgende locaties in Vlaanderen: Gent, Antwerpen, Brugge, Mechelen, Leuven, Hasselt, Kempen, Meise (regio Brussel).

http://www.speeddatingvlaanderen.be