Gifgroen.nl
Image default
Mode en Kleding

Maat pakken grote maten voor heren

Kostuum/ Pak bij Biggymans Kleding

Het woord “pak” vertaald naar het latijn betekent “Sequor”. Wat zoveel wil zeggen als “volgend”. Dit komt doordat de stof voor de broek en de vest (meestal) dezelfde zijn. Daarom bestaat een kostuum ook altijd uit minimaal twee delen.

Het kostuum zoals we het tegenwoordig kennen bestaat al meer dan 200 jaar. De oorsprong van het kostuum dateert uit de 17e eeuw in Engeland. In de jaren 1600 besloot de toenmalige koning Charles de 2e dat mannen verplicht waren om in de rechtbank een lange jas met vest te dragen. En dit in combinatie met een sjaal of das, die later een stropdas werd. Daaronder moest een pantalon/broek gedragen worden.

In de 18e eeuw veranderde de stijl en werd de snit van het kostuum steeds beter op het lijf gesneden. Door de jaren heen werd het kostuum een instrument waaraan je de welvarendheid van de man kon afleiden. Aangezien de klasseverdeling in die periode een belangrijke rol speelde binnen de Engelse samenleving werd het kostuum steeds belangrijker.

In de 20e eeuw minderde het belang van de klasseverdeling. Iedere man had minstens één kostuum in zijn kast hangen dat kon gedragen worden op verschillende gelegenheden. Het kostuum werd ook meer en meer betaalbaar. Kleermakers ontwikkelden gestandardiseerde patronen voor de gewone man.

In de jaren 1950 en 1960 was er de opkomst van de confectie kostuums. Kostuums werden voordeliger in een fabriek gemaakt waardoor de op maat gemaakte kostuums meer en meer verdwenen.

Hier bij Biggymanskleding steken wij de oude traditie van maatpakken in een modern (op maat gemaakt) jasje!
Geheel naar eigen smaak geproduceerd en uiteraard ook opgemeten. (stalenboek aanwezig)

Kom gerust langs in onze winkel en laat u een mooi pak aanmeten!

http://www.biggymanskleding.nl