Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol, hoe lang duurt dat?

jun 9, 2017

Het is logisch dat u met een hele hoop vragen zit nadat uw rijbewijs is ingevorderd door alcohol of een andere reden als te hard rijden. Zo is het vaak onduidelijk hoe lang u uw rijbewijs precies kwijt zult zijn. Wanneer en hoe lang uw rijbewijs ingevorderd blijft wanneer u teveel alcohol heeft gedronken is afhankelijk van een aantal factoren. Zo maakt het uit of u uw rijbewijs langer of korter dan vijf jaar geleden heeft behaald. Bij een beginnend bestuurder die het rijbewijs korter dan vijf jaar in zijn of haar bezit heeft ligt het maximale alcoholpercentage waarbij het rijbewijs ingevorderd wordt een stuk lager. Daarnaast is het van belang met wat voor factor u over de schreef bent gegaan. Hiervoor geldt, dat hoe meer alcohol u gedronken heeft, des te langer de rijontzegging duurt. Dit kan variëren van 6 maanden, oplopend tot maar liefst 18 maanden. Een advocaat bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Een klaagschrift indienen wanneer uw rijbewijs is ingevorderd voor rijden onder invloed van alcohol

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd is het vanzelfsprekend dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terug wilt hebben. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u uw rijbewijs sneller terugkrijgt. Laat u bij een ingevorderd rijbewijs begeleiden door advocaat-verkeersstrafrecht.nl om te zorgen dat u uw rijbewijs binnen de kortste keren weer terug heeft. Dit begint met het opstellen van een klaagschrift. In dit klaagschrift dient u aan te geven waarom u uw rijbewijs terug zou moeten krijgen. Binnen een paar weken krijgt u vervolgens een oproep voor een zitting bij de rechtbank waarbij de rechter zal beslissen of uw rijbewijs ingevorderd blijft, of dat u deze op grond van de door u aangedragen argumenten terug zou moeten krijgen. Dit klaagschrift kunt u overigens al meteen indienen nadat uw rijbewijs is ingevorderd.

Direct actie ondernemen wanneer uw rijbewijs wordt ingevorderd

Als uw rijbewijs is ingevorderd, bijvoorbeeld als gevolg van te hard rijden of overmatig drankgebruik, komt u er pas achter hoe belangrijk uw rijbewijs eigenlijk is voor u. U wilt uw rijbewijs dan natuurlijk ook zo snel mogelijk weer terug hebben. Zonder rijbewijs bent u immers beperkt in uw bewegingsvrijheid. Door u dan aan te melden bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kunt u een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in verkeerstrafrecht zodat u direct een proces in gang kunt zetten waarmee u uw rijbewijs eerder terug kunt krijgen. Als u zich aanmeldt nadat uw rijbewijs is ingevorderd, neemt de advocaat binnen 24 uur contact op om de details te bespreken. Vervolgens zal de advocaat u door alle te nemen stappen heen loodsen.

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.