Gifgroen.nl
Image default
Sport

Is Creatine voor iedereen geschikt?

Is Creatine voor iedereen geschikt?

 

Bij Ongeveer 20 a 30 procent van alle sporters heeft creatine geen goed werkend effect. Dit hangt natuurlijk samen met de reeds aanwezige hoeveelheid creatine in de spieren van deze sporters. Zoals je mag weten is er een maximum aan creatine dat al in je spieren zitten en er is een maximum wat je spieren kunnen opnemen. Indien jou spieren al aan de max zitten heeft het natuurlijk geen enkele zin een een creatine supplement te gebruiken. De vuist regel is daardoor wel simpele, hoe minder creatine bij aanvang in je lichaam aanwezig is, hoe groter het effect als je creatine gaat innemen. Ook kun je het opname niveau van de creatine verhogen als je het inneemt naar een fikse workout. Ook zijn er diverse wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat de inname van creatine vooraf aan de training vaak niet helpt.

 

 

Kan ik snel meer spiermassa ontwikkelen door Creatine?

 

Wanneer je Spiertraining en creatine combineert kun je de ontwikkeling van spiermassa / vet vrije massa goed stimuleren en versnellen. Ook uit onderzoek bleek dat proefpersonen ruim 1kg vetvrijmassa krijgen in ongeveer 1.5 maand tijd. Wel bestaat een deel van deze kilo spieren uit vocht. Dit betekend dat creatine dus ook water aantrekt. Dit betekend dat het spieraanmaak zeker zou stimuleren, echter hebben sport experts vast gesteld dat creatine voor minder eiwitafbraak en meer eiwitopbouw zorgt. Tevens is het mogelijk om door creatine je spieren sneller te laten groeien omdat je ze die extra groei prikkel geeft.

 

Hoe lang blijft creatine in mijn lichaam aanwezig?

 

Wanneer je stop met de inname van creatine, dan duurt het nog zeker 1 maand voor de hoeveelheid creatine weer op het normale niveau zal zijn.

 

Waar kan ik Creatine kopen? Via Eiwitshake store kunt u alle soorten creatine eerst goed bestuderen en daarna aanschaffen.

https://www.eiwitshakestore.nl/