Gifgroen.nl
Image default
Sport

Zwemspa

Een zwemspa biedt het beste van beide werelden”. Hiermee worden de alle voordelen van een zwembad en een Jacuzzi bedoeld. U kunt uw baantjes trekken of juist intensief tegen de krachtige waterstralen in zwemmen in het zwemgedeelte of kiezen om heerlijk te relaxen in het Jacuzzi gedeelte met massagestralen en bubbels. Een bijkomend voordeel van een zwemspa ten opzichte van een zwembad is dat een zwemspa betrekkelijk weinig ruimte in beslag neemt. Ook in de wat kleinere tuinen kan een zwemspa al geplaatst worden.

Een zwemspa, ook wel swimspa of schwimspa genoemd, is een uniek wellnessproduct om een diversiteit aan oefeningen in uit te voeren. Denk aan fitnessoefeningen, krachttraining, zwemoefeningen maar ook hydrotherapie. Al deze oefeningen versterken het lichaam dankzij de gewichtsloosheid die het lichaam heeft in water. Tevens is de combinatie van warm water en zachte stroming (van de jets) erg goed voor het herstellen van blessures.

De krachtige jets installatie in een zwemspa zorgt voor een krachtige waterstroom waar men tegenin kan zwemmen. Dit zorgt voor natuurlijke gevoel van stromend zwemwater. In de zwemspa’s kunnen deze jets zelfs worden aangepast aan het fysieke vermogen. Dit maakt dit unieke wellness product zowel voor de minder geoefende zwemmen als voor de meest enthousiaste sporters een uniek trainingsproduct.

Om de ervaring compleet te maken zijn er zwemspa modellen met diverse extra’s zoals een compleet muziek systeem, verlichting en andere extra’s.

In het TV-programma Extreme Makeover WeightLoss Edition gaat een kandidaat de strijd aan tegen haar overgewicht. Haar trainer gaat aan de slag met een strak trainingsschema en maakt hierbij ook gebruik van een zwemspa. Met verschillende shots is te zien wat de impact is van de krachtige tegenstroom op haar lichaam.

http://www.sunspabenelux.nl/zwemspa