Heb je een idee voor je tuin of wil je graag wat meer inspiratie opdoen voor nieuwe ideeën en wil je daarmee gelijk een nieuw ontwerp laten maken? Neem contact op met de hovenier in Schiedam. De hovenier in Schiedam kan je helpen bij het ontwerpen en aanleggen van je nieuwe tuin. Voor het ontwerpen en bedenken hoe je tuin er precies uit moet komen te zien is het belangrijk dat er goed besproken wordt wat alle wensen zijn. Ekhart Groen werkt alsvolgt: 

De intake 

Natuurlijk ga je als aller eerst kennis maken met elkaar en kun je al je ideeën en wensen op tafel gooien. Tijdens het bespreken van deze ideeën en wensen wordt er gekeken naar wat er bij jou tuin mogelijk is en wat niet. Heb je al een bestaande tuin en moet deze nog afgebroken worden? Geen probleem daar kan Ekhart Groen je ook bij helpen. 

Het ontwerp

Nadat alles besproken is en er een klein beeld is van wat de dromen zijn, kan er een ontwerp gemaakt worden. Het ontwerp wordt gemaakt door middel van een 3D tekening of schets. Het is belangrijk dat er duidelijk wordt in de tekening hoe het er ongeveer uit komt te zien. 

Werkelijkheid maken

Nadat je je het ontwerp heb goedgekeurd, is het natuurlijk belangrijk dat het ontwerp ook echt werkelijkheid gaat worden. Ekhart Groen heeft jaren ervaring en weet daarom precies wat er moet gebeuren om de tuin te krijgen precies zoals op het ontwerp! 

Finish en dan?

Een tuin heeft veel onderhoud nodig, zeker wanneer er veel planten in de tuin staan en bloemen. Het is zelf niet altijd even makkelijk om dit bij t houden en daarom kun je ook het bijhouden van de tuin laten doen door Ekhart Groen en zullen zij dit volledig in de hand nemen.

 

by | Categories: Tuin en buitenleven | Reacties uitgeschakeld voor De hovenier in Schiedam waar je terecht kan voor al je tuin ideeën

Met de stoere bestrating in Enschede wordt er een zeer mooie tuin ontworpen en vervolgens ook voor je aangelegd. De tuin is voor veel mensen een  extra ruimte waar zij zich vaak in bevinden. Een verlenging van hetgeen dat je binnen hebt vind je vaak terug in een tuin. Je kunt in deze ruimte lekker tot rust komen, of juist aan de slag gaan om je te vermaken. Ook op warme zomeravonden is het heerlijk om nog uren na te tafelen in een gezellige tuin, maar dan moet je wel een tuin hebben waar je je prettig in voelt. Je wil dan ook een ruimte die volledig wordt ingericht naar jouw wensen die jij hebt voor wonen en leven. De tuinen die worden aangelegd door de bestrating in Enschede bevatten heel veel groen, omdat dat is wat een tuin nou juist zo mooi maakt. De groene kleuren in de tuin bieden veel meerwaarde en dat laat men van de bestrating in Enschede zeker terugkomen in het ontwerp.

 

Groen of minder groen

Mocht je toch een bestrating in Enschede willen waar geen of nauwelijks groen wordt gebruikt is dat zeker een optie. Maar wanneer je hiervoor kiest omdat je geen zin hebt om veel in de tuin te moeten werken, dan zijn er ook groene alternatieven te vinden die de bestrating in Enschede wel wat meer aankleden en weinig onderhoud vragen. Naast dat het mooi is om groen in je tuin te hebben draagt het ook bij aan de gezondheid en het welzijn van de mens en dat betekent dat het niet alleen maar goed is  voor het ook, maar ook voor jou als persoon.

 

Uitzicht

Ook is de bestrating in Enschede goed voor het verminderen van stress, want door al het groen dat er wordt gebruikt en de rust die in de tuin wordt gecreëerd zorg je ervoor dat het een plek is waar jij je even kunt terugtrekken en kun je genieten van de heerlijke avonden in de tuin, maar ook van het uitzicht dat je hierdoor hebt wanneer je in je huis bent. De bestrating in Enschede wordt aangelegd naar jouw wensen en dat betekent altijd een tuin dat aansluit bij jou.


by | Categories: Tuin en buitenleven | Reacties uitgeschakeld voor Een aanzienlijk mooie tuin met de bestrating in Enschede

Het eind van het tuinseizoen:

Rond oktober breekt de tijd aan dat je merkt dat het tuinseizoen af begint te lopen. Tijd om je tuin op de goede manier klaar te maken voor de winter, zodat je in de lente weer kunt genieten van een prachtige tuin!

Het gras:

Het gras hoeft steeds minder gemaaid te worden en eind oktober, uiterlijk begin november is het afgelopen met maaien voor dit jaar. Tijd om de grasmaaier schoon te maken en te smeren. Het is aan te raden om het gras eind september, begin oktober nog een keer te bemesten om in het voorjaar weer een mooi gazon te hebben. Ook kalk strooien op het gazon aan het eind van het tuinseizoen is een goede actie: het voorkomt mosvorming in het gras. Verder is het goed om zodra de bladeren van de bomen vallen, het gras bladvrij te houden. Wachten tot al het blad gevallen is, is niet handig omdat het blad ervoor zorgt dat er geen zuurstof bij de grassprieten kan komen en deze dus gaan rotten. Als je dan wacht tot de winter voordat je het blad verwijdert, is het kwaad al geschied en heb je al gras wat er niet mooi uitziet. Om je grasveld er wel mooi verzorgd uit te laten zien in de winter, kun je de kantjes nog een keer netjes afsteken. Eventueel verticuteer je het gras ook nog een keer.

 

De borders:

In tegenstelling tot bij het gras, is het juist aan te raden om afgevallen blad in de borders te laten liggen: het is compost voor de grond en in het afgevallen blad kunnen egels een heerlijke winterslaap gaan houden. Voor eind december is het ook weer de tijd om de bollen in de grond te stoppen. Het is altijd weer een verrassing hoe je borders er in het voorjaar uitzien met alle bloeiende bollen! Vergeet niet om uitgebloeide bloemen nauwkeurig van de planten te verwijderen. Planten die te groot zijn geworden kunnen aan het eind van het seizoen gescheurd of afgestoken worden en een nieuw plekje krijgen. Als er planten of struiken gesnoeid moeten worden, moet dit voor eind december gebeuren, omdat in januari de sapstroom weer op gang komt. Rozen kun je snoeien zodra de bloemen uitgebloeid zijn. Qua tijd kan dit per jaar wat verschillen.

 

De hovenier inschakelen:

Als je pergola’s hebt die hoog zijn en goed gekortwiekt moeten worden of andere zware klussen is het aan te raden om een keer in het jaar een hovenier in te schakelen om dit voor je te doen. Een hovenier is in het bezit van het juiste gereedschap en neemt doorgaans ook al het snoeiafval mee. Als je dit onderhoud in het najaar laat doen, kan hij je ook nog tips geven over het winterklaar maken van je tuin.

Check https://vanengelenhovenbestrating.nl/ voor meer informatie over het onderhoud van de tuin.

https://vanengelenhovenbestrating.nl/
by | Categories: Tuin en buitenleven | Reacties uitgeschakeld voor Hoe maak je je tuin winterklaar?

 

In een tuin horen eigenlijk geen grind of kiezels maar gewoon planten. Of je kunt kiezen voor kunstgras Enschede. Denk je nu bij planten gelijk aan dat het veel onderhoud kost, dan heb je het mis. De meeste mensen denken dat een gemakkelijke tuin zonder veel onderhoud een tuin is met kunstgras Enschede, tegels of grind moet zijn, maar juist tussen tegels kan veel onkruid groeien. Daarnaast kan het ook nog eens een saai en sfeerloos geheel worden. Planten of kunstgras Enschede daarentegen kunnen een tuin gelijk sfeer geven en een natuurlijk uitstraling. Zelfs in een tuin met weinig onderhoud kunnen planten dan ook eigenlijk niet ontbreken. Zorg daarom gewoon voor goede beplanting, dan kost het minste tijd om bij te houden. Bij een kwekerij of een tuincentra weten de medewerkers vaak welke planten weinig onderhoud nodig hebben. Met zulke planten en kunstgras Enschede heb je dus wel groen in je tuin maar weinig onderhoud. 

 

Houd regelmatig je tuin bij

Natuurlijk vraagt  een tuin om onderhoud, ook als je kunstgras Enschede hebt liggen  in de tuin. Maar als je het regelmatig bijhoudt ben je zo klaar. Een handige tip is om tuinonderhoud elke maand tweemaal te plannen. Zo raak je niet alleen gewend aan het ritme, maar door het regelmatig te doen krijg je er ook snelheid en is dat vervelende klusjes zo geklaard.  Vind je het echt ontzettend vervelend om jouw tuin te onderhouden? Dan kun je altijd nog een hovenier inschakelen voor het onderhouden van het kunstgras Enschede. Een hovenier is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen, het aanleggen van kunstgras Enschede en het onderhouden van deze tuinen. Ze voeren periodiek onderhoud uit aan de tuin. Natuurlijk staat hier wel een prijs tegenover, maar als je echt zo een hekel hebt aan tuinieren is het je vast waard. Het enige wat jij dan moet doen is zorgen dat de planten water krijgen en in leven blijven.by | Categories: Tuin en buitenleven | Reacties uitgeschakeld voor Een fijne tuin met kunstgras

Een mooi gazon is een eyecatcher in uw tuin. Een gazon aanleggen in Breda of omgeving kunt u door Egalisee Bestratingen laten doen. Egalisee Bestratingen legt het gazon van uw keuze en zorgt voor een strak en prachtig resultaat. Ook geven wij u graag advies over alle soorten gazon waar u uit kunt kiezen. Er is onder andere keuze uit de volgende gazons:

  • Zaaien, een mooi gazon voor een leuke prijs
  • Grasmatten of graszoden, ideaal voor kleinere tuinen
  • Big Slaps, grote grasmatten voor een groot gazon
  • Kunstgras, mooi effect en geen onderhoud nodig

Om het gazon mooi te houden is het belangrijk om het gras op de juiste manier te behandelen. Bij droog weer houdt het gras graag van een slokje water, sproei dus zeker in de zomermaanden regelmatig uw gazon.

Graszoden of gras inzaaien

Kiest u voor inzaaien? De beste tijd om grond in te zaaien is in het voorjaar in april en mei of in het najaar in augustus of september. Het duurt ongeveer 3 tot 5 weken voor het gras goed is ingegroeid. Tot die tijd is het verstandig niet op het gras te lopen en het niet te maaien. Kiest u voor graszoden? Deze zullen na 2 weken vastgegroeid zijn aan de grond. Vanaf dat moment mag u erop lopen en kan het gras gemaaid worden.

Bomen kappen

Heeft u een boom in de tuin en staat deze in de weg of is de boom oud, ziek of verzwakt geworden? Dan moet de boom gekapt worden. Voor bomen kappen in Breda en omgeving komt Egalisee Bestratingen graag bij u langs. Wij zijn gespecialiseerd in het veilig kappen van bomen. We hebben de kennis, ervaring en goed gereedschap voor het kappen van bomen. Het allerbelangrijkste vinden wij de veiligheid. Staat uw boom in een woonwijk of dichtbij gebouwen? Dan zullen we extra zorgvuldig te werk gaan. Als de boom is omgezaagd staat de stronk met wortels nog in de grond. Ook deze kunnen wij voor u weghalen! Neem contact op met Egalisee Bestratingen voor vrijblijvend advies of een offerte.

https://www.egaliseebestratingen.nl/
by | Categories: Tuin en buitenleven | Tagged: , | Reacties uitgeschakeld voor Een mooi gazon laten aanleggen