Gifgroen.nl
Image default
Tuin en buitenleven

10 tips om uw tuin kindvriendelijker te maken

Wilt u graag een tuin waarin kinderen zich kunnen vermaken? Een tuin waar ze veilig kunnen spelen en ontdekken? Geen probleem! Met deze 10 tips maakt u er één grote beleving van. We hebben voor u allereerst tips om de tuin veiliger te maken, denk aan afsluitbare borders of een schommel die niet te hoog is. Daarnaast geven we praktische tips zoals het plaatsen van speeltoestellen of een moestuin. Gaat u liever niet zelf aan de slag? Dan kunt u natuurlijk ook een professional inschakelen. De hovenier in Hendrik ido Ambacht helpt u graag met alle tuinklusjes!

Lees hieronder de 10 tips voor een kindvriendelijke tuin.

1. Installeer een afsluitbare rand: Een afsluitbare border voorkomt dat kinderen onbewust op gevaarlijke plaatsen zoals de straat of de vijver komen. Als u kiest voor een esthetisch hek, staat het ook nog eens mooi in uw tuin!

2. Zorg ervoor dat speeltoestellen niet te hoog zijn: Wil je een schommel, glijbaan of trampoline plaatsen? Zorg er dan voor dat de hoogte niet hoger is dan 1 meter en dat er geen scherpe randen zijn.

3. Kies kindvriendelijke materialen voor paden en terrassen: Let bij de aanleg van je oprit of terras op veilige materialen. Kies bijvoorbeeld voor rubberen straatstenen met afgeronde randen, zodat kleine stoten en blauwe plekken zoveel mogelijk worden voorkomen.

4. Plant kindvriendelijke planten: Kies bloempotten met kleine plantjes die tegen een beetje trekken kunnen. Denk aan een cactus, lavendel of madeliefje. Vermijd giftige planten en bloemen die prikken.

5. Maak een moestuin: Een leuk idee voor kinderen is het aanleggen van een eigen moestuin! Ze kunnen zien hoe de groenten groeien en leren over gezonde eetgewoonten.

6. Zet dozen neer voor zand/waterpret: Als je genoeg ruimte hebt, zet dan een doos in gevuld met zand of water. Kinderen zijn hier graag creatief bezig en het is ook handig als ze kastelen willen bouwen.

7. Zorg voor opbergruimte: Houd je tuin netjes door te zorgen voor opbergruimte bij de speeltoestellen en groente. Dit leert kinderen ook om dingen te organiseren.

8. Zorg voor voldoende zitplaatsen: De tuin moet ook een plek zijn om te ontspannen en samen plezier te maken! Plaats enkele banken of stoelen zodat de kinderen kunnen genieten van hun snack, bordspelletjes kunnen spelen of gewoon wat kunnen rondhangen.

9. Voeg wat verlichting toe: Om een gezellige sfeer in de tuin te creëren kun je wat lichtjes toevoegen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor LED feeënlampjes op zonne-energie of (buiten)spots.

10. Huur een professionele tuinman in: Heeft u hulp nodig bij het kindvriendelijk maken van uw tuin, aarzel dan niet om een professionele tuinman in te schakelen. De hovenier in Hendrik ido Ambacht staat klaar om te helpen met alle tuinklussen!