Gifgroen.nl
Image default
Vakantie

Kamperen Drenthe

Kamperen Drenthe

Veel Nederlanders zijn dol op een vakantie in tent of caravan en dat kan natuurlijk ook prima in eigen land! Wilt u ergens in Nederland kamperen Drenthe is dan zeker een provincie die u in overweging moet nemen. Natuurlijk doen heel veel mensen die kamperen Drenthe aan, maar dat heeft ook zeker een reden. De natuur is prachtig en erg afwisselend. Zo zijn er gedeeltes waar u kunt genieten van prachtige bossen, iets waar de provincie natuurlijk voornamelijk om bekend staat. Maar veel mensen vergeten dat er ook schitterende heidevelden zijn. Beide soorten natuurgebieden lenen zich uitstekend voor zowel wandel- als fietstochten. Ook biedt dit gedeelte van ons land voldoende vertier voor als u met kinderen gaat kamperen. Drenthe heeft met de bos en hei ook de kinderen veel te bieden, de kleintjes kunnen zich daar net zo goed vermaken als de volwassenen. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om een speurtocht door de natuur te doen? U kunt dit natuurlijk georganiseerd doen, maar het is ook een heel erg leuk idee om uw oudere kinderen deze zelf uit te laten zetten en dan kunt u vervolgens de speurtocht samen met de jongste kids gaan lopen. Zo kan ieder zich hiermee vermaken. Het is dus heel erg logisch dat zoveel mensen hier gaan kamperen, Drenthe heeft op het gebied van de natuur immers zo veel meer te bieden dan bijvoorbeeld de Randstad. Bovendien zijn het vaak echte natuurliefhebbers, mensen die kamperen. Drenthe is daarom voor hen echt de ideale binnenlandse bestemming. Niet te ver weg, wat betekent dat u niet lang hoeft te rijden, maar toch een heel ander soort landschap. Een ander voordeel is natuurlijk dat iedereen er gewoon Nederlands spreekt, dat maakt het voor uw kinderen ook een stuk gemakkelijker om contacten te leggen tijdens de vakantie en om vriendjes te maken.

Kamperen Drenthe? Jazeker!

De natuur is natuurlijk een uitstekende reden om voor deze prachtige provincie te kiezen, maar er zijn echt nog veel meer redenen waarom u hier eens zou moeten gaan kamperen. Drenthe staat bijvoorbeeld bekend om de prachtige hunebedden die er te vinden zijn. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit naar welk deel van de provincie u gaat, ze zijn eigenlijk nooit heel erg ver weg. Maar daarnaast biedt het natuurlijk nog veel meer mogelijkheden en vertier voor mensen die hier gaan kamperen. Drenthe heeft bijvoorbeeld een erg mooie dierentuin, volgens sommigen zelfs de mooiste van ons land. Deze is bovendien zo groot dat u er eigenlijk meer dan een dag voor uit zou moeten trekken. U kunt er niet alleen genieten van heel veel soorten dieren, maar er is voor de kleintjes ook een prachtig speelparadijs en de oudere kinderen kunnen er ook nog eens heel veel wetenswaardigheden opdoen. Er zijn nog veel meer redenen om hier te gaan kamperen, Drenthe heeft nog veel meer te bieden dan prachtige natuur, hunebedden en een schitterende dierentuin. Heeft u nog niet veel informatie over de voordelen van in deze provincie kamperen, Drenthe is voor u nog een wat witte vlek op de kaart, zoek dan vooral op internet nog eens naar uitstapjes die u hier kunt maken. U zult zien dat dat er heel veel zijn, zoals Attractiepark Drouwenerzand, Sprookjeshof Zuidlaren of het Boomkroonpad. Het mag dus duidelijk zijn, gaat u in het binnenland kamperen, Drenthe is de ideale bestemming voor zowel volwassenen als kinderen vanwege de schitterende natuur, de rust en de vele mogelijke dag uitstapjes die er gemaakt worden. Door het grote aanbod is er voor iedereen wel wat leuks te vinden.

Camping de Berken

U hebt besloten om te gaan kamperen, Drenthe is de provincie waar u naar toe wilt gaan, nu moet u alleen nog een geschikte camping vinden. Veel mensen die tijdens het kamperen Drenthe aangedaan hebben, hebben gekozen voor Camping de Berken in Gasselte. Is er een reden waarom zovelen hier gaan kamperen, Drenthe telt immers een enorm aantal campings? Jazeker, er zijn verschillende pluspunten aan een verblijf op deze plaats.

  • Gasselte is een handige uitval locatie. Er zijn veel dag attracties bij deze plaats in de buurt, waardoor u nooit ver hoeft te rijden.
  • Doordat Gasselte zelf geen plaats is met veel attracties, is de rust op de camping en in de directe omgeving gegarandeerd. Er is dus sprake van een ideale combinatie van rust en vertier.
  • Er is veel natuur rondom deze camping, waardoor u meteen vanaf het terrein kunt genieten van een heerlijke wandeling of fietstocht.
  • De camping biedt veel verschillende verblijfsmogelijkheden. U kunt natuurlijk uw eigen tent of caravan meenemen, maar als u nog niet eerder ging kamperen, Drenthe is voor u de eerste keer, dan kunt u ook gebruik maken van een handige stacaravan of een berkentent bij hen huren.
  • Er is een recreatieprogramma voor de kinderen, zodat de ouders ook wat tijd voor zichzelf hebben.
  • Er is gratis WIFI beschikbaar op het gehele terrein.
  • Er zijn veel faciliteiten, zoals een wasserette, een bibliotheek, een brasserie en een binnenspeelplaats.

Dit zijn nog maar een paar voordelen die Camping de Berken u kan bieden ten opzichte van andere campings. Bent u nieuwsgierig naar hun volledige aanbod aan mogelijkheden, zoals privé sanitair, neem dan vooral een kijkje op hun website. Het mag dus duidelijk zijn: wilt u gaan kamperen, Drenthe is de regio in Nederland waar u naar toe wilt gaan? Dan is Camping de Berken een echte aanrader.

http://www.campingdeberken.nl/

Gerelateerde artikelen

Motorvakantie in Schotland boeken

Wat Mallorca tot een ideale vakantiebestemming maakt.

Een heerlijk weekendje weg in de Ardennen met een eigen huisje