Als u op zoek bent naar een échte houten vloeren specialist, dan moet u zeker aankloppen bij Bax. Bax Houthandel past scherpe prijzen toe voor alle houten vloeren in onze collectie. En het uitkiezen van zo’n houten vloer kan een hele karwei zijn. Er komen namelijk vele aspecten bij kijken. Bax helpt u met het maken van de uiteindelijke keuze.

Het kiezen van een houten vloer: alle punten opgesomd

Als u voor een houten vloer kiest, weet u onder andere dat het houtsoort, breedte en bijvoorbeeld afwerking aspecten zijn waar u rekening mee moet houden. Echter zijn er nog vele andere punten die bij de aankoop van een houten vloer van essentieel belang zijn. Hieronder hebben wij een aantal van die punten voor u opgesomd. 

– Het kiezen van uw houtsoort en de breedte hiervan.
Zoals u wellicht weet zijn er diverse soorten hout; van Frans eiken tot Amerikaans eiken. Als u meer wilt weten over alle houtsoorten, raad ik u aan om het onderdeel ‘’Houtsoorten’’ te bekijken. Dat ter zijde, voor de breedte kunt u het meest kiezen uit 18 en 21 cm. Als u kiest voor Europees eiken lamelparket kunt u weer kiezen uit 10, 15, 17, 21, 23 en 33 cm.
– De houtselectie. Eikenhout kent bijvoorbeeld veel of weinig tot geen knoesten.
– De uitvoering van de plank.
– Installatie van de planken. Wilt u dit zelf laten doen, of toch door een ander? Er zijn drie specifieke hoofdtechnieken mogelijk, namelijk 1. Zwevend, 2. Blind vernagelen, 3. Verlijmen aan de ondervloer.
– De afwerking. U heeft keuze uit impregneer olie, oxidatieve olie, was olie en meervoudige receptuur. Deze meervoudige receptuur heeft een watervaste top coat op oliebasis.

Kom naar een van onze vestigingen voor uw houten vloer!

Als u bent geïnteresseerd in een van onze houten vloeren, kom dan naar een van onze vestigingen. Zo hebben wij een filiaal in Amsterdam, Barneveld, Utrecht en Zoetermeer. In onze showroom ziet u alle soorten vloeren en mogelijkheden die u kunt toepassen in uw woning of kantoor. U krijgt geheel advies op maat door onze gedreven medewerkers. 

by | Categories: Verbouwen | Reacties uitgeschakeld voor Bax is de houten vloeren specialist die u zoekt!

Contact lijm is een op rubber gebaseerde lijm die ontwikkeld is voor het verlijmen van verschillende soorten materialen (bijv. hout/hout, leer/leer) of in combinatie (bijv. hout/leer). Gemakkelijk te gebruiken, biedt een snelle droging, goede waterbestendigheid en uitstekende weerstand vanaf het begin.
Omdat het schuurmiddel is, kan het niet worden gebruikt op piepschuim of polyurethaan. Het is ook zeer giftig en moet worden gebruikt in een goed geventileerde omgeving, bij voorkeur buitenshuis.
Het wordt meestal gevonden in bouwmaterialenwinkels, handwerkwinkels of winkels die leer, nappa of meubelstof verkopen.

Instructies voor gebruik:
1. Zorg ervoor dat de te verlijmen oppervlakken droog en schoon zijn (vrij van stof, vet of olieachtige resten).
2. Als het lijmoppervlak niet poreus (glad en glanzend) is, raden wij u aan het stuk te schuren zodat de lijm kan doordringen.
3. Breng een gelijkmatige lijmlaag aan op beide te verlijmen oppervlakken en wacht 5 tot 10 minuten.
4. Maak de vereniging van de stukken, het indrukken van het centrum tot de uiteinden, waardoor de vorming van bubbels te voorkomen.
5. Na gebruik, sluit de productverpakking goed af om de levensduur te verlengen.
6. Extreme temperaturen veranderen de hechting. Als het milieu onder de 18ºC is, zal de droogtijd langer zijn. Goede prestatietemperaturen liggen tussen de 24 en 28°C en de relatieve luchtvochtigheid tussen de 30 en 60%.
7. Bij grootschalige productie wordt het gebruik van spuitcontactlijm aanbevolen;
8. Het gebruik van oplosmiddelen wordt aanbevolen voor het reinigen van de apparatuur;
9. Als de lijm verdund moet worden, gebruik dan het oplosmiddel. De uitharding van de lijm niet versnellen met behulp van ventilatoren of kachels, omdat deze handeling eventuele luchtbellen in de toepassing kan veroorzaken.

Wij raden u aan tests uit te voeren vóór de uiteindelijke toepassing van het product. Tijd die nodig is voor totale droging: 24 uur.
Reinigen: De contactlijm kan met behulp van oplosmiddelen worden verwijderd terwijl deze nog vloeibaar is. Na het drogen moet het overtollige product worden geschuurd.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm/
by | Categories: Verbouwen | Reacties uitgeschakeld voor Contact lijm met hoge hechtwaarde van spuitlijmconcurrent

Ga jij binnenkort je een tapijt aanleggen in je woning? Let er op dat je van te voren goed je woning opmeet. Wanneer je precies hoeveel m2 tapijt je gaat leggen, kun je er ook een bepaalde hoeveelheid tapijtlijm voor kopen. Daarnaast weet je dan natuurlijk ook precies hoeveel tapijt je aan moet schaffen. Denk er alleen wel aan dat je altijd snijverlies hebt. Zo kun je er dan ook het beste 10% bijtellen hiervoor. Zo weet je zeker dat je genoeg tapijt hebt en je niet teveel over houdt.

Wanneer je de tapijtlijm aan gaat brengen, zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten. Allereerst dien je de juiste lijm aan te schaffen voor de juiste ondergrond en gebruikte materialen. Zo dien je er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de ondergrond geen grote barsten en dergelijke laat zien. Dit kan namelijk resulteren in een ongelijke vloer, waardoor het tapijt niet goed bind.

Vervolgens zal het tapijt sneller loslaten of eerder gaan slijten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is dan ook gewenst om er voor te zorgen dat de ondergrond gelijk is. Manieren om hiervoor te zorgen zijn bijvoorbeeld om de barsten op te vullen of uit stekende punten gelijk te maken door deze te schuren. Let er tenslotte ook op dat wanneer je gebruik maakt van vloerbedekking, ook de lijm daar tegen bestand is. Dit zal niet alleen de levensduur vergroten van het tapijt, maar zal ook gemakkelijker aan te brengen zijn.

Tapijt kan in veel gevallen een uitstekende keuze zijn. Het is niet alleen erg gemakkelijk te leggen door middel van een goede tapijtlijm, ook het comfort van tapijt is een zeer groot voordeel. Je krijgt namelijk minder snel een koud gevoel aan je voeten wanneer je tapijt hebt liggen maar geen vloerverwarming. Controleer daarom altijd of de tapijtlijm geschikt is voor jouw wensen en behoefte!

https://www.meiboom.eu/tapijtlijm
by | Categories: Verbouwen | Reacties uitgeschakeld voor Let op de volgende zaken bij tapijtlijm