Afvalcontainer huren

nov 11, 2015

In Nederland wordt de laatste jaren steeds meer afval gescheiden. Dit komt omdat we met zijn allen hebben afgesproken om in 2020 75% van alle afval te gaan recyclen. Daarom is het belangrijk om alle soorten afval van elkaar te scheiden zodat het recycling proces zo “schoon” mogelijk wordt. Hetgeen betekend dat het soort afval zo goed mogelijk wordt gedefinieerd. En waar kan het scheidingsproces beter beginnen dan bij de bron.

Afval scheiden

Het scheiden van afval kan op twee manieren. Thuis hebben we overal een aparte afvalbak voor. De gemeente is verantwoordelijk voor de afval inzameling, maar er zijn nog geen uniforme afvalscheiding procedures voor alle gemeenten gemaakt. In de meeste gemeentes wordt de tuinafval, plastic en oud papier gescheiden van de rest. Dit gebeurd door zoals al eerder aangegeven het gescheiden van elkaar inzamelen. Daarnaast worden glas en blik ook gescheiden ingezameld. Deze vormen van afval worden vaak niet huis aan huis opgehaald. De gemeentes bieden hiervoor bakken aan die veelal bij supermarkten worden gesitueerd. Kleding wordt veelal ingezameld door het leger des heils. Een kerkgenootschap die kleding inzamelt voor minder bedeelden.

Grofvuil

Grofvuil is afval die niet door gemeenten wordt ingezameld. Grofvuil is afval die particulieren en bedrijven zelf kunnen aanbrengen bij de gemeenten. Denk daarbij aan grote zaken die niet in een container passen. Meubels, matrassen, kleine afgebroken bouwwerken enz. Om deze vormen van afval aan de gemeenten aan te brengen dienen consumenten passend vervoer te hebben. Denk hierbij aan een aanhangwagen, bestelbus of kleine vrachtauto. De meeste consumenten beschikken niet over dergelijke vervoersmogelijkheden. Kijk rustig verder op onze site.Afvalcontainer huren

De beste optie is een afvalcontainer huren. Zeker bij een verbouwing of een ander grootschalig project is het huren van een afvalcontainer een must. Het zelf aanbrengen van afval is dan een te grote lastige klus. Bovendien dient het afval zich in delen aan. Tijdens het slopen bijvoorbeeld heb je niet in 1 dag zoveel afval bij elkaar dat je het direct bij de gemeente gaat aanbrengen. Vaak heb je in de praktijk meer momenten dat je veel afval hebt. Je zou dan meerdere malen naar de vuilstort moeten van de gemeenten. Deze heeft ook nog eens beperkte openingstijden. Vaak maar enkele uren van de dag. Het opslaan van deze partijen afval is ingewikkelde klus. Dat maakt het huren van container interessant.

Huren

Woont u in de buurt van Noordwijk, Sassenheim, Lisse, Oegstgeest, Rijnsburg, Noordwijkerhout, Voorhout of Katwijk. Ga dan naar de afvalcontainer specialist van Zuid-Holland en huur een afvalcontainer voor al u klussen! Specialist in sloten. 

http://www.puttentransport.nl/site/webfolio/afvalcontainer-huren/e/pm/2/ms/2/

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.