Whiskey glazen kunnen voor vrijwel iedere gelegenheid gegeven worden. Uiteraard is dit het perfecte cadeau voor de echte whiskey liefhebber. Wie wil er nou niet drinken uit zo’n prachtig whiskey glas? Naast het feit dat de glazen er prachtig uit zien zitten er nog meer voordelen aan. Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau, dan kom je al snel uit bij een paar whiskey glazen. Alleen waar moet je nou eigenlijk op letten als je een cadeau zoekt voor een echte liefhebber?

Whiskey glazen cadeau gemaakt van kristalglas.

Op het internet is het aanbod in whiskey glazen niet enorm groot. Je hebt aanbieders die vooral merk glazen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een echt Jack Daniels whiskey glas, maar je hebt ook aanbieders die gewoon glas en kristal glas aanbieden. De Whiskey Glazen Shop werkt uitsluitend met enkel en alleen kristalglas. Als je whiskey glazen als cadeau wil gaan geven dan heeft dit een aantal voordelen:

 

  • Whiskey glazen van kristalglas zijn exclusiever om cadeau te geven.
  • De glazen sprankelen, zodra je ze op tafel zet.
  • Kristalglas kan de temperatuur van de whiskey veel beter regelen.
  • Geurtjes van buitenaf dringen niet naar binnen en mengen zich met de smaak van whiskey.

Whiskey glazen als cadeau met accessoires.

In de Whiskey Glazen Shop verkopen we niet alleen whiskey glazen. We verkopen ook leuke accessoires die je kan combineren met de glazen. Neem bijvoorbeeld onze whiskey stenen. Dit zijn speciale lavastenen die temperatuur kunnen vasthouden. Leg ze even in de vriezer en de stenen worden ijskoud. Deze kou geven ze af aan jouw drankje, zodat je altijd een koud glas whiskey hebt. Je kan de whiskey zo on the rocks drinken, zonder dat het water uit de ijsklontjes gaat mengen met je whiskey. Naast deze accessoires kan je in onze online shop ook terecht om whiskey glazen met karaf aan te schaffen. Je hebt zo een unieke luxe set om cadeau te geven voor de kerst of een verjaardag.

http://www.whiskeyglazenshop.nl/
by | Categories: Wijn | Tagged: | Reacties uitgeschakeld voor Whiskey glazen als cadeau geven.

Rode wijnglazen zijn speciaal ontworpen voor rode wijn en witte uiteraard voor witte wijn. Toch vragen veel mensen zich af waarom je eigenlijk rode wijnglazen nodig hebt voor rode wijn. Waarom zit er eigenlijk een verschil tussen deze glazen en wat is nu eigenlijk het verschil tussen rode wijnglazen en witte wijnglazen? In dit artikel proberen wij dit zo eenvoudig mogelijk uit te leggen zodat je voortaan weet waarom je speciale wijnglazen per wijnsoort nodig hebt.

De vorm van de kelk.

Het grootste verschil tussen rode wijnglazen en witte wijnglazen is de kelk. Rode wijnglazen hebben een grote volle kelk. De kelk van de witte wijnglazen zijn een stuk smaller. Maar waarom is de kelk voor rode wijn groter? Dit heeft alles te maken met het ademen van de wijn. Rode wijn heeft zuurstof nodig om tot een bepaalde smaak te komen, maar ook voor het vrijkomen van de aroma’s. Een rode wijn is vaak veel complexer en heeft dus de ruimte nodig om te ontwikkelen. Een witte wijn is niet zo complex en hoeft niet te ademen. De kelk mag dus smal zijn en dit is al een reden waarom er een verschil is tussen rode wijnglazen en witte wijnglazen.

Balans tussen zoet en zuur.

De balans tussen zoet en zuur moet perfect zijn om een wijn echt tot zijn recht te laten komen. Bij rode wijn gebeurd dit automatisch ongeacht het wijnglas. Bij witte wijn ligt dit echt iets anders. Het wijnglas mag niet te breed zijn want dan vervliegen de aroma’s direct, waardoor de balans en de perfecte smaak direct weg is. Bij rode wijnglazen is het alleen belangrijk dat de rode wijn geconcentreerd op de tong terecht komt. De wijnglazen zijn dan ook zo gemaakt dat dit ook echt zo gebeurd. Dit is alleen al een reden om te kiezen voor rode wijnglazen voor rode wijn en witte voor witte wijn. Je weet hierdoor zeker dat de wijn tot zijn recht komt. Er is tenslotte geen enkele wijn en smaak hetzelfde. Schaf dan ook voor ieder wijnsoort een wijnglas aan die hierbij past en voor de perfecte smaak zorgt bij iedere slok.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl
by | Categories: Wijn | Tagged: | Reacties uitgeschakeld voor Waarom zijn er rode en witte wijnglazen?