Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

close in boiler

Wat is er handiger dan even de keuken in lopen en direct warm water beschikbaar te hebben? Geen gedoe meer met de kraan aanzetten en wachten tot hij langzaam warm wordt. Ten eerste verbruikt u onnodig veel water en ten tweede kost dat ook stroom. Dan kan het nuttig zijn om u eens voor te laten lichten over een close in boiler, ook wel keukenboiler genoemd. Deze kleine boilers zijn makkelijk te plaatsen en reuze handig in gebruik.

 

Een close in boiler is in feite een kleinere uitgave van de boiler. Deze grotere boilers vindt u vaak in wat oudere woningen en flatgebouwen. Ze zorgen ervoor dat water opgewarmd en opgeslagen wordt in een groot vat, de boiler. Deze boilers zijn direct gekoppeld aan de waterleiding, zodat er een continue aanvoer is van water. Een boiler raakt dus nooit leeg, wel raakt het warme water op. De boiler moet dan opnieuw water verwarmen. Deze grotere boilers, voor in de badkamer, hebben meestal een tijdknop van maximaal 2 uur voor ze weer volledig opgewarmd zijn. Dit opwarmen geldt ook voor de close in boiler, maar door de geringe afmetingen duurt het maar kort voor hij weer klaar is voor gebruik.

 

Een close in boiler zorgt ervoor dat u direct warm water bij de hand heeft zonder wachttijd. Warm water van uw cv-ketel is ook mogelijk, echter is er dan altijd een wachttijd. Dit water moet een veel grotere afstand afleggen omdat de cv-ketel vaak op zolder staat. Een keukenboiler hangt bij, of vaak tussen, de keukenkastjes of zelfs boven de gootsteen. Dit is een zeer kleine afstand. De close in boiler heeft het water al direct klaar voor gebruik.

 

Uitvoeringen van de close in boiler

 

Close in boilers zijn er in verschillende maten. De meest gangbare is de 10 liter versie maar er is ook een 5 liter versie. Welke uitvoering het meest geschikt is voor u ligt aan meerdere factoren. Uw gezinssamenstelling speelt een rol maar ook het gebruik. Als u kinderen heeft, die vaak even handen willen wassen, is de 5 liter zo op. Als u daarna ook nog een afwasje wilt doen is de 5 liter versie ontoereikend. De 10 liter versie is het meest gangbare type omdat die hoeveelheid als het meest ideaal wordt gezien. U kunt er  diverse keren mee handen wassen, een afwasje of schoonmaak doen, voordat de close in boiler leeg is en even moet opwarmen. De meeste merken en typen close in boilers hebben een verwarmtijd voor een volle boiler, uitgaande van 10 liter, varierend van 20 tot 30 minuten.

 

 

 

Close in boiler bij HGB-Trading

 

Close in boilers bij HGB-Trading zijn van het merk Lemet Greenline. Dit is een onderdeel van de grotere Europese producent Kratki. Van deze producent heeft HGB-Trading ook houtkachels in het assortiment. Producten van Kratki staan garant voor een goede kwaliteit en afwerking voor jarenlang gebruik.

 

5 liter en 10 liter

 

Bij HGB-Trading heeft u keuze uit twee afmetingen close in boilers: de 5 liter en de 10 liter versie. Beide beschikken over een 1500 Watt verwarmingselement. Die zorgt voor een snelle opwarmingstijd van het water. Door de dikke isolatiewand, die bestaat uit polyurethane foam, blijft het water ook langer warm en koelt het minder snel af. De temperatuur is instelbaar. Een watertemperatuur van 65 graden is doorgaans ruim voldoende maar u kunt de boiler ook tot een maximum van 85 graden instellen. Door de geringe afmetingen van beide modellen zijn ze ideaal te plaatsen in iedere keuken. Aan het indicatielampje kunt u zien wanneer de boiler gereed is.

 

Leverbaarheid

 

Beide type close in boiler zijn direct uit voorraad leverbaar. Bekijk het assortiment in onze webshop, waar u 24 uur per dag terecht kunt. Wilt u liever uw product zien in onze fysieke winkel? Bezoek dan onze showroom in Velserbroek, waar u direct uw product kunt komen afhalen. Voor meer informatie of deskundig advies, neem contact op met HGB-Trading.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/cv-aansluiting/Elektrische-Boilers