Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Dibond print

Met foto’s kun je hele leuke dingen doen. Laat dus vooral de overvloed aan foto’s die dankzij de digitale camera en het mobieltje in grote hoeveelheden binnenkomen vooral niet geparkeerd staan op je computer. Nieuwe technieken maken exclusieve en verrassende mogelijkheden toegankelijk voor iedereen.

Een dibond print

Heb je er wel eens over nagedacht om van je foto een dibond print te maken? Dan moet je natuurlijk eerst even weten wat een dibond print eigenlijk is. In het woord dibond herken je het stukje di, dat een aanduiding is voor twee. Bij een dibond print gaat het dus om twee afzonderlijke elementen die op de juiste manier bij elkaar gehouden worden: de foto en de ondergrond.

Dibond: een oplossing in twee lagen

Foto’s kunnen tegenwoordig op allerlei verschillende materialen worden afgedrukt. De allerbeste kwaliteit, met de mooiste kleurendiepte en de hoogste scherpte wordt echter nog steeds verkregen bij een afdruk op hoogwaardig fotopapier. Zo’n afdruk is bij een dibond print de bovenste laag. Daar onder zit de drager, waar de foto strak op verlijmd wordt. Het geheel wordt door een mooie lijst, vaak van aluminium, bij elkaar gehouden. Kortom, een oogstrelende presentatie.

De derde laag

Het principe van de dibond print bestaat dus uit twee lagen. Om echter de foto te beschermen tegen vieze en vette vingertjes en andere ongewenste invloeden kan een extra laag worden aangebracht van plexiglas. Optimale bescherming, gecombineerd met optimale schoonheid.

Uitstraling

Een dibond print heeft een kwalitatieve en professionele uitstraling. Het is niet voor niets dat je dibond prints vaak aantreft in musea, openbare gebouwen en op tentoonstellingen. Een dibond print levert een mooie, duidelijke foto die optimaal beschermd wordt en een uitstraling heeft waar mensen graag even bij stil willen staan. Met een dibond print komen je foto’s optimaal tot hun recht.

http://www.gallerycolor.nl/foto-op-dibond