Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Flexibel RVS rookkanaal

RVS staat voor roestvast staal of roestvrij staal. Dit wordt in vakjargon ook wel inox genoemd. Het is een legering die wel tegen een stootje kan, bestand is tegen hoge temperaturen en lang mee gaat. Daarom is het uitstekend geschikt als materiaal voor het flexibel RVS rookkanaal voor uw kachel. Hierbij is gebruik gemaakt van het type 316l (waarbij de l voor “low carbon” staat).

De nadelen van steen tegenover een flexibel RVS rookkanaal

Het nadeel van een traditionele schoorsteen is dat niet alle rook en giftige gassen goed wegtrekken. Een lekkende schoorsteen is trouwens zeer gevaarlijk. Een van de giftige gassen die kan blijven hangen is namelijk koolmonoxide. Verder is er vaak sprake van condensvorming en dat heeft allerlei nadelige gevolgen. Een goed aangesloten flexibel RVS rookkanaal zal geen gas of water doorlaten en is effectiever in het afvoeren van rook en roet. Alles gaat direct omhoog en naar buiten, waar u er geen last meer van zult hebben. Het is dus ideaal om roet- en vochtplekken te voorkomen. Daarnaast is metallic zwart ook stijlvol, glanzend en bijna futuristisch. Wanneer uw kachel ook zwart is zal het eruitzien als een geheel.  Flexibel is in dit geval een relatief begrip maar het materiaal is wel buigbaar. Een stormkraag en een trekkap horen aan de bovenkant gemonteerd te worden. Ook hier kunt u voor terecht bij HGB. Wij hebben een heel ruim en aantrekkelijk assortiment kachelmaterialen. Wanneer er geen sprake is van een bestaande schoorsteen dan is het noodzakelijk om het gedeelte dat boven het dak uitsteekt te ommetselen. Het flexibel RVS rookkanaal dient aan de buitenkant voorzien te worden van een koker van brandwerend materiaal. Veiligheid staat immers voorop.

Enkelwandig of dubbelwandig flexibel RVS rookkanaal

De keuze tussen enkelwandig of dubbelwandig is een vrij belangrijke. Enkelwandig is alleen toegestaan tot aan de muur of het plafond. Wanneer u overgaat van enkel naar dubbel is er op dat punt een aansluitstuk nodig. Tussen de dubbele wanden in zit keramische isolatie. Dit is een alternatief voor steenwol, wat een lager smeltpunt heeft. Verder heeft een dubbelwandig  flexibel RVS rookkanaal een gladde binnenkant, wat als voordeel heeft dat er geen vuil aan blijft kleven. Zowel voor als na de installatie is het een goed idee om u te laten informeren over de brandveiligheid van uw kachel of open haard. Er komen namelijk nogal wat details bij kijken. Zoals de juiste diameter bijvoorbeeld. En in sommige gevallen, als de diameter niet precies overeenkomt, is er een verloop nodig om uw kachel aan te sluiten. Een flexibel RVS rookkanaal is samengesteld uit verschillende secties en tussenstukken, meerdere bochten maken is dus mogelijk. Wellicht is het een goed idee om het flexibel RVS rookkanaal te laten monteren en in dit geval niet te doe-het-zelven. Dat is een service die HGB-Trading  graag zal verlenen. Onze ervaren monteurs installeert dan u kachel en rookkanaal voor u. Dat scheelt alvast tijd en hoofdpijn.

Waar voor uw geld

Alles wat u via HGB-Trading bestelt is van het kwaliteitsmerk Warmfire. Verder voldoet ieder artikel aan de strenge eisen van de verzekering. U krijgt om die reden ook een bijbehorend EG-certificaat. Daarnaast krijgt u ook een garantie van 25 jaar. Als u voor HGB kiest dan kiest u voor betrouwbaarheid en degelijkheid. Wij hebben jaren ervaring en expertise op dit gebied.  

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp