Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Geluidsoverlast? Plant coniferen!

Misschien ken je het wel: je zit op een zonnige weekenddag een kopje koffie te drinken in de achtertuin en ineens schrik je van een van de geluiden uit de buurt. Misschien woon je dicht bij een drukke weg, loopt het treinspoor vlak langs je huis of heb je luidruchtige buren. De perfecte oplossing is het planten van coniferen voor het creëren van een natuurlijke haag. Deze haag levert een stuk meer rust op en ziet er ook nog eens mooi uit. Lees er meer over in dit artikel!

Wat zijn coniferen?

Coniferen zijn een veelzijdige groenblijvende plant die in bijna elke tuin passen. Door ze dicht bij elkaar te planten, vormen ze snel een natuurlijke haag die privacy biedt en beschutting biedt tegen wind en geluid. Coniferen behouden hun groene kleur het hele jaar door, wat betekent dat je het hele jaar door van de mooie uitstraling kunt genieten. Er zijn talloze soorten beschikbaar, maar de Thuja Brabant is een populaire keuze vanwege zijn snelle groei en dichte vertakking.

Thuja Brabant

De Thuja Brabant conifeer, ook wel bekend als de Westerse Levensboom, is een populaire keuze onder veel mensen. Het blad van deze plant is licht van kleur en krijgt een bronzen tint in de herfst, maar blijft ook in de winter groen. De Thuja Brabant groeit snel en kan uitgroeien tot een grote boom van ongeveer 30 centimeter per jaar, terwijl hij toch compact blijft. Dit maakt hem perfect voor het creëren van een haag. Een ander voordeel van de Thuja Brabant is dat hij goed groeit bij weinig zonlicht en in de schaduw, wat niet geldt voor alle soorten coniferen. En met het juiste onderhoud kan de plant vele jaren meegaan, waardoor je er lang van kunt genieten.

Voordelen van een coniferenhaag

Een coniferenhaag biedt niet alleen geluidsisolatie, maar heeft nog meer voordelen. Zo voegt een coniferenhaag natuurlijke schoonheid toe aan de tuin en past het perfect bij het tuindesign. Ook trekt de haag veel vogels aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin. Bovendien is een coniferenhaag eenvoudig te onderhouden. De meeste soorten zijn geschikt voor vrijwel elke tuin en hebben weinig onderhoud nodig, afgezien van een enkele snoeibeurt en bemesting. Een ander voordeel van een coniferenhaag is dat deze een milieuvriendelijk alternatief biedt voor een schutting of muur, aangezien deze gemaakt zijn van natuurlijk materiaal en niet zoals bijvoorbeeld schuttingen van plastic of beton. Dit draagt bij aan een duurzame en groene tuin. Heb jij al een coniferenhaag in de tuin?