Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Hangmat ophangen en knopen

Een hangmat lijkt zo eenvoudig. Gewoon even ophangen en lekker liggen. Echter op onverklaarbare wijze geeft het ophangen toch altijd veel problemen. Het begint natuurlijk met de afstand die mogelijk c.q. noodzakelijk is tussen de ophangpunten. Echter niet alleen de afstand is van belang, ook de hoogte is belangrijk en dan ook nog eens de verhouding hoogte en afstand. De hangmat moet namelijk als een banaan hangen zodat je er eenvoudig dwars in kunt liggen.

In essentie is dit allemaal erg eenvoudig. Alleen je moet het even weten. Dus, alle informatie over ophangen en afstanden van hangmatten vind je op onze blog.

Nadat het probleem met de ophangpunten is opgelost, komt de volgende uitdaging. Hoe knoop je de hangmat vast. Natuurlijk zijn er allerlei ophangsetjes verkrijgbaar, die wij trouwens ook verkopen. Echter een paar stevige touwen van de juiste lengte zijn vaak voldoende.

Voor de knopen wordt vaak een ingewikkelde knoop gebruikt die de lussen van de hangmat minder zou beschadigen naar verloop van tijd. Echter ikzelf gebruik altijd een eenvoudige enkele knoop om mijn Mexicaanse hangmat op te hangen. Van beschadiging van de lussen heb ik daarbij nog nooit last gehad. Zie onderstaande foto voor deze hele simpele knoop. Groot voordeel van deze knoop is ook nog eens dat hij eenvoudig is los te halen en dan het hoger hangen van de hangmat zeer eenvoudig gaat. Wat mij betreft de ideale knoop. Geleerd in Mexico toen ik mijn eerste hangmat kocht.

Op onze site vind je alle info. Onze site is beschikbaar in vijf verschillende talen.  Bekijk bijvoorbeeld eens onze Duitse site (Icolori Mexikanische Hängematte) of Italiaanse site (Amaca messicana)

 

 

 

 

http://www.icolori-hangmatten.nl