Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Houtkachel inbouwen

Een houtkachel inbouwen is een hele elegante en subtiele oplossing. De kachel wordt op deze manier een onderdeel van een muur. Afhankelijk van de manier waarop de kachel is ingebouwd kan het een vierkant gat lijken of is het een onderdeel van een hoek. Het te bereiken uiterlijk kan dus heel veelzijdig zijn. Het is eigenlijk hetzelfde idee als een open haard en ziet er ook hetzelfde uit maar dan strakker en moderner. Zo is het bijvoorbeeld niet open maar afgesloten door een raam. Dat is wel zo veilig en u zult geen last krijgen van vonken. Er komt ook geen steen aan te pas, alleen metaal. De kachel neemt zo ook geen ruimte in beslag. U ziet eigenlijk alleen de zwarte rand om het raam heen en de vlammen, verder niets. Het voegt iets toe aan uw interieur, welke stijl meubels u ook heeft en welke kleur uw muren ook hebben. Een ingebouwde houtkachel zal geenszins afleiden.

Ouderwetse gezelligheid

In plaats van een klassieke open haard (en op dezelfde plek) kunt u dus ook een houtkachel inbouwen en op die manier hetzelfde effect bereiken. Vooral wanneer u voor eenvoudig maar stijlvol wilt gaan. Naar de vlammen kijken met een glas wijn in de hand is ouderwets gezellig. Vooral op een koude winteravond is het prettig om in de woonkamer op een kleed voor een haard te zitten of liggen. Dat  is een hele goede manier om een dag af te sluiten of een koude middag door te brengen. Het hoort eigenlijk bij het ideaalbeeld en de associaties die u wellicht bij een winteravond zult hebben. U kunt achterover leunen, even bijkomen en er een gezellige avond van maken zonder dat u zich druk hoeft te maken om het vuur. Het enige wat u hoeft te doen is een blok hout op het vuur te gooien als het uit dreigt te gaan en de rest gebeurt als het ware vanzelf. Zo ervaart u houtkachels op hun best en als het beste van twee werelden. Wel de klasse die een open haard uitstraalt maar zonder de nadelen en het brandgevaar van een open vuur. 

Afvoer

Bij een houtkachel is het belangrijk om de rookafvoer goed te regelen. Bijvoorbeeld met een flexibel rookkanaal of een schoorsteenpijp: luchtdicht en waterdicht. Ook hiervoor bent u bij HGB-Trading aan het juiste adres. Met een goed rookkanaal voorkomt u roetplekken en giftige gassen in huis. Terwijl uw kamer toch aangenaam warm wordt. Een houtkachel inbouwen heeft ook wat dit betreft voordelen. Omdat het een dicht systeem is zal de afvoer efficiënt en effectief verlopen en zal er geen rookvorming in uw kamer plaatsvinden. Als u gevoelige luchtwegen heeft zal dit goed nieuws zijn. Roetdeeltjes kunnen namelijk letterlijk irritant zijn. U wilt ze dan ook niet in huis hebben of inademen. Dat kan op deze manier voorkomen worden. De lucht blijft als het ware brandschoon. 

Gietijzer of plaatstaal

Wilt u een houtkachel inbouwen dan kunt u bij HGB-Trading exemplaren van plaatstaal of van gietijzer aanschaffen. Beide materialen zijn uiterst stevig. Wanneer u een moderne look wilt dan is plaatstaal de meest logische keuze. Het glanst meer en hoeft niet perse zwart te zijn. Plaatstaal geeft ook convectiewarmte af. Wanneer u liever voor klassiek gaat dan is gietijzer een betere optie. Gietijzer is wel alleen verkrijgbaar in het zwart.  Wanneer u kiest voor HGB-Trading dan kiest u voor een kwaliteitskachel.

http://www.hgb-trading.nl/inbouw