Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Houtkachel op CV

De centrale verwarming is qua energie een van de grootste kostenposten, vooral tijdens een strenge winter. Dit zal u vast een doorn in het oog zijn. Het is ook mogelijk om een houtkachel op CV aan te sluiten. Hierbij is een degelijke aansluitset onmisbaar. Als dat geheel eenmaal is aangesloten zal uw huis niet alleen zeer efficiënt en veilig verwarmd worden, maar ook op een veel sfeervoller manier dan met kille radiatoren. Een houtkachel op cv aansluiten is daarnaast ook nog een handige manier om op de kosten van aardgas te besparen.

Checklist

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als u een houtkachel op cv wilt aansluiten. Zo is een koelwatervulling met terugslagklep bijvoorbeeld noodzakelijk. Net zoals een circulatiepomp. Van te voren een checklist met de benodigde onderdelen samenstellen is dus een goed idee. Met als belangrijkste punt de check of uw kachel hier überhaupt geschikt voor is. Dat zijn ze namelijk niet allemaal. Het zou nog beter zijn om te noteren waar de onderdelen geïnstalleerd dienen te worden. Met de aansluitset worden een paar kleine aanpassingen aangebracht die bedoeld zijn om de veiligheid te garanderen. Verder zal het lijken alsof uw houtkachel op CV aansluiten iets vanzelfsprekends is. Een kachel zorgt al voor verwarming wanneer deze aan staat, dit is eigenlijk een logische volgende stap. De warmte wordt zo gelijkmatig door het hele huis verspreid. Hout met een FSC keurmerk stoken heeft de voorkeur. Dan weet u zeker dat het duurzaam en verantwoord is. Naast hout kunt u er ook voor kiezen om briketten te stoken. Een briket bestaat (meestal) uit samengeperste bruinkool. Een beetje experimenteren met de brandstof kan in dit geval. Als het maar goed brandt. Bij situaties waar u letterlijk met vuur speelt gaat veiligheid voor alles. Van te voren zo veel mogelijk inlichtingen inwinnen heeft dus de hoogste prioriteit. De voorbereiding is heel belangrijk. Om hiervoor inspiratie op te doen kunt u het compleet aangesloten systeem in onze showroom komen bekijken.

Houtkachel op CV is een goed idee

Verwarming is iets waar niemand zonder kan. U kunt natuurlijk wel een extra trui aantrekken maar dat is toch niet hetzelfde als een aangename temperatuur binnenshuis. Uiteraard wilt u die temperatuur zo goedkoop mogelijk verhogen. Dit is de gemakkelijkste manier om dat doel te bereiken. U hoeft de houtkachel maar aan te steken en u heeft er uren profijt van, in elke kamer. En in dit geval kunt u in plaats van de CV lager te zetten de kachel uit laten gaan. Hoe lang het blijft branden is afhankelijk van hoe veel hout er nog in de kachel zit. En hoeveel hout u nodig heeft per uur hangt af van het type. Als het vuur uit dreigt te gaan kunt u er nog een blok op leggen. Het voordeel van hout stoken is dat het nog lang nagloeit. Het water in de leidingen zal ook niet direct afkoelen. Deze langdurige manier van verwarming heeft dus veel voordelen ten opzichte van een reguliere CV. Ook voor het milieu trouwens. Houtverbranding i namelijk per definitie CO2 neutraal. Een ander voordeel is dat het gezelliger is omdat u naar de vlammen kunt kijken. Zo heeft u iets om dichtbij te gaan zitten tijdens een koude winteravond. 

Een expert op het gebied van kachels

Uiteraard wilt u een efficiënte en stijlvolle houtkachel wanneer u overweegt deze op de centrale verwarming aan te sluiten. Daarvoor kunt u altijd bij ons terecht. Maar ook voor een aansluitset en informatie over het aansluiten zelf bent u bij HGB-Trading aan het goede adres. Wij helpen u graag verder. En als u onze eigen cv-installatie wilt komen bekijken, die uiteraard op een houtkachel werkt, bent u altijd welkom in onze showroom.

  

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/cv-aansluiting