Kunststof kozijnen kopen

mei 4, 2014

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig de meest geplaatste kozijnen in Nederland. De reden is dat het vele voordelen heeft ten opzichte van zijn concurrenten. Een kunststof kozijn is te herkennen aan zijn thermische isolatie, duurzaamheid en bovendien is dit kozijn die onderhoudsarm is. Dit wil zeggen dat het kozijn bijna onderhoudsvrij is. Hij heeft een lange levensduur en het is goed isolerend. Daarnaast zijn de kunststof kozijnen bijna in alle soorten kleuren te verkrijgen.

Aanschaffen van een kunststof kozijn

Bij de aanschaf van een kunststofkozijn is het belangrijk dat je met de volgende punten rekening houdt. De politie geeft elk kozijn die inbraakveilig is een keurmerk van Veilig Wonen. Het kozijn voldoet aan alle inbraakveiligheidsnormen wanneer hij voorzien is van dit merk. Daarnaast hoort een goed kunststof kozijn een keurmerk te hebben van VKG. Dit keurmerk wordt gegeven door de Vereniging Kunststof Gevel elementen industrie. Eveneens is het raadzaam om verschillende kozijnen leveranciers te benaderen. De prijs per kozijn kan per leverancier flink wat verschillen. Hiermee kun je honderden tot duizenden euro’s besparen. De kozijnen prijzen kunnen flink verschillen. Houdt er wel rekening mee dat een kunststof kozijn minder onderhoud nodig heeft dan andere kozijnen.

Schoonmaken kunststofkozijnen

Een kunststof kozijn heeft bijna geen onderhoud nodig. Je kunt wel zo nu en dan (één keer in de drie maanden) het kozijn schoonmaken met bijvoorbeeld een doekje met allesreiniger. Probeer nooit het kunststof kozijn te schuren. Dit kan krasjes veroorzaken op het kozijn.

Nadelen van een kunststof kozijn

Kunststof kozijnen hebben ook nadelen ten opzichten van andere kozijnen. Er zijn mensen die een kunststof kozijn niet mooi vinden omdat het er onnatuurlijk uit ziet. Nog een nadeel is dat je een kunststof kozijn niet kan verven. Eveneens is het niet mogelijk om gaten te boren in het kozijn. Het kozijn houdt doormiddel van druk evenwicht. Wanneer je een gaatje boort verliest het kozijn druk waardoor hij niet meer stijf is.

Steeds meer bedrijven gaan langs deuren om kunststof kozijnen aan te bieden. Het is niet raadzaam om gelijk akkoord te gaan met aanbiedingen van zulk soort bedrijven. Wij raden je aan om eerst via de kozijndiscounter een aantal offertes op te vragen bij verschillende leveranciers van kunststof kozijnen zodat je en richtprijs hebt. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel zult betalen voor je kozijnen.

 

 

 

http://kozijndiscounter.com/kunststof-kozijnen/

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.