Gifgroen.nl
Image default
Woning en Tuin

Rookkanaal dubbelwandig

Vroeger was verwarming een groot probleem. Zelfs de rich and famous ontkwamen hier niet aan. Bent u wel eens in het Franse paleis Versailles geweest? Een onderkomen met meer weelde en overvloed is moeilijk voor te stellen. Toch was het leven in dit paleis niet altijd zo comfortabel. Prinses Palantine was in Versailles. Ze schrijft dat het water en de wijn in glazen bevroor. Gelukkig zijn de verwarmingssystemen tegenwoordig flink verbeterd, zodat u in de winter geen kou meer hoeft te lijden.

 

Een verbetering van de verwarmingssystemen is de aanpassing aan het rookkanaal. Als u wilt genieten van een gezellige houtkachel, kunt u het beste een rookkanaal dubbelwandig laten installeren. Van een rookkanaal dubbelwandig heeft u namelijk veel profijt.

De voordelen van een rookkanaal dubbelwandig

 

De ruimte tussen de twee RVS wanden van het rookkanaal zorgt voor een betere isolatie. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat er minder warmte kan ontsnappen. Aan de andere kant zorgt de isolatie er ook voor dat de gassen, die in het rookkanaal opstijgen, minder snel afkoelen. Dat heeft het effect dat er minder roetafzetting ontstaat. Roetafzetting kan schoorsteenbranden veroorzaken. Een dubbelwandig rookkanaal is dus veiliger.

Rookkanaal dubbelwandig: omkokering

 

Er wordt soms beweerd dat omkokering bij een dubbelwandig rookkanaal helemaal niet nodig is. Dat is helaas niet waar. Sterker nodig, het is zelfs erg gevaarlijk om uw rookkanaal niet te omkokeren. Het kan, volgens de brandweer, te gemakkelijk leiden tot schoorsteenbrand.

Roestvrijstalen rookkanaal dubbelwandig

 

Roest vrij staal is een materiaal met veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is heel vanzelfsprekend, het roest niet of nauwelijks. RVS is ijzersterk materiaal met een lange levensduur. Een nóg groter voordeel is dat het slecht warmte geleidt en daarom heel goed isoleert. Dit betekent dat u minder warmte kwijtraakt en dat er ook minder warmte van buiten naar binnen kan komen. In de zomer helpt RVS om uw huis koeler te houden en in de winter helpt het om te zorgen dat het thuis lekker warm is. De stookkosten en de kosten voor airconditioning blijven op deze manier beperkt.  

 

De installatie van een rookkanaal dubbelwandig

 

Een dubbelwandig rookkanaal is heel handig als u geen schoorsteen heeft. Bij dit type rookkanaal is een schoorsteen namelijk helemaal niet nodig. HGB-Trading verkoopt dubbelwandige rookkanalen van Warmfire. Warmfire is een gerenommeerd merk. Wat we bij HGB-Trading heel belangrijk vinden is dat Warmfire van een uitstekende kwaliteit is en bovendien erg veilige producten maakt.

 

Een rookkanaal dubbelwandig van Warmfire is geschikt voor allerlei verbrandingstoestellen waarbij de normale verbrandingsstoffen worden gebruikt zoals hout, kolen en olie met een gastemperatuur van maximaal 600 graden Celsius. U kunt met een enkelwandig afvoer beginnen. Gebruik dat tot de afvoer door een muur of door het plafond gaat. De monteurs van HGB kunnen ook uw rookkanaal monteren. Zij hebben veel ervaring, daarom doen ze het snel en bovenal op een veilige manier.

 

Rookkanaal dubbelwandig van HGB-Trading

 

Kiest u voor HGB-Trading, dan kiest u voor de laagste prijzen. Heeft u bij ons een rookkanaal aangeschaft en ziet u hetzelfde product binnen twee weken bij een concurrent voor een lagere prijs? U hoeft niet teleurgesteld te zijn, want in dat geval betalen wij het verschilbedrag aan u terug. Bij HGB-Trading krijgt u nog veel meer voordeel. Wat dacht u van maar liefs 25 jaar garantie bij de aanschaf van een dubbelwandig rookkanaal? HGB-Trading staat voor veiligheid, service en lage prijzen.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp/rvs-dubbelwandig