Vloerverwarming: energiezuinig én zuinig voor uw portemonnee

jan 3, 2017

Een energiezuinige verwarming is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uzelf. U hoeft zelf namelijk ook minder te betalen. Bent u op zoek naar een energiezuinige manier van verwarming, dan kiest u voor vloerverwarming. Het kan zelfs zorgen voor een energiebesparing van 6 tot wel 12 procent. Ook wordt warmteverlies van de leidingen beperkt en wordt het ketelrendement door de lagere temperaturen vergroot. Dit alles bij elkaar zorgt voor flinke besparingen op uw energiekosten. Het is een flinke investering, maar vloerverwarming betaalt zichzelf vrijwel altijd terug. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu; wat wilt u nog meer?

 

De oplossing voor chronisch koude voeten: vloerverwarming

Krijgt u altijd koude voeten van uw koude vloer? En helpen dikke sokken, kleedjes of pantoffels ook niet meer? Dan bieden vloerverwarmingsystemen de oplossing voor u. In tegenstelling tot radiatoren, waarbij de warmte direct de lucht in wordt gestraald, loopt u bij vloerverwarming altijd op een warme vloer. De warmte komt zo direct terecht bij uw voeten! De rest van de ruimte wordt ook goed verwarmd doordat vloerverwarming een gelijkmatige warmte afgeeft. Het zorgt daarnaast ook nog eens voor een erg behaaglijk en comfortabel gevoel in huis!

 

Kan vloerverwarming ook bij uw vloer?

Heeft u een speciale vloer? Dan is het aanleggen van vloerverwarming vaak gewoon mogelijk! Vloerverwarming kan in principe aangelegd worden bij verschillende vloeren. U hoeft dus niet bang te zijn dan u een vloer heeft waarbij vloerverwarming niet mogelijk is. Echter is niet overal dezelfde soort vloerverwarming mogelijk. Zo zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij bepaalde vloeren, gezien elke vloer een eigen mate van warmtegeleiding heeft. Heeft u laminaat of marmoleum? Dan laat dat meer warmte door dan PVC vloeren of vinyl. Wilt u dus optimaal kunnen genieten van vloerverwarming, dan is het verstandig om bij de specialist te vragen welke soort vloerverwarming het beste is in combinatie met uw vloer.

by | Categories: Woning en Tuin | Tagged: |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.