Het nut van een correcte radiator uitverkiezen nuttig verwarming advies

feb 9, 2017

Precies zoals ieder aspecten van een woning cruciaal is voor de deugdelijkheid en het gemak, is een betrouwbare radiator kopen al even bepalend bij het waarborgen van een comfortabele ruimte. Radiatoren zijn er in alle soorten en maten, echter één ding is zeker: ze bezitten elk hun baten. Waarmee houd je in de regel rekening tijdens een radiator uitzoeken? Hangt de voorkeur van de radiator af van de plek waarin die geïnstalleerd zal worden? Waarom moet ik de warmteafgifte calculeren van de radiator? Allemaal dingen die een oplossing vereisen, plus kwalitatief radiator advies is dan zeker behoorlijk doorslaggevend.

Berekening warmteafgifte en de temperatuur van de radiator

Is er behoeftigheid aangaande een grote capaciteit of volstaat een lager capaciteit? Het antwoord hierop is voornamelijk dependent van de omvang van de ruimte waarin de radiator geplaatst wordt: de grootte van de ruimte kan eenvoudig uitgekiend worden door middel van een vermogens berekening – de capaciteit calculeren van een radiator is tenslotte essentieel. Hiermee wordt het capaciteit van de plaats vermenigvuldigd met het aantal Watt dat essentieel is om de plaats te verwarmen – gemiddeld middenin de 75 en 85 watt. De vereiste temperatuur van een kamer hangt af van het soort vertrek aldus moet een slaapkamer minder verwarmd worden dan een badkamer – gemiddeld 18 jegens 24 graden – wat natuurlijk een verschil in nodige wattage met zich meebrengt. Deze berekening verwarming heeft zonder twijfel een forse invloed op de keuze van radiator.

De plaats van de radiator speelt alsmede een rol

Het optimaal en evenwijdig verspreiden van de hitte van de radiator is essentieel om energie te besparen. Radiatoren worden bijvoorbeeld het best onder ramen of onder deuren gezet, omdat daar kou gemakkelijker binnenkomt.

De juiste radiator aankopen belangrijke factoren

Het materiaal waaruit een radiator is gemaakt heeft een invloed omtrent de warmteafgifte. Derhalve is een plaatstalen radiator betaalbaar en energiezuinig, terwijl een gietijzeren model milieuvriendelijk is plus daarbovenop een authentieke uitstraling aan de ruimte geeft. Een aluminiumradiator is dan weer allemaal in één, middels een snelle warmtegeleiding, het best gepast voor vochtige ruimtes middels de roestwerende eigenschappen en een snellere opwarming. Alsmede de isolatie van uw verblijf is hierbij belangrijk: met een goede isolatie kan dat vermogen enigszins verlaagd worden en vice versa.

De afmetingen van de radiator zijn eveneens van belang: er wordt vaak rekening gehouden met wat extra benodigde ruimte (5 – 10cm) om bijvoorbeeld beugels en aansluitingen te kunnen installeren. Bovendien hebben evenals de diepte als de breedte van de radiator een invloed omtrent de hoeveelheid afgegeven warmte en spelen derhalve een rol bij de aanschaf van een nieuwe radiator.

Uiteindelijk moet er bij het kiezen van een radiator rekening gehouden worden met het behoud of verlies van warmte, wat bijvoorbeeld door de graad van isolatie van de kamer bepaald wordt. Bij een juist geïsoleerde plek kan er tot wel 10% van het normale benodigde vermogen afgetrokken worden, terwijl er omtrent minder goed geïsoleerde vertrekken juist meer nodig is – tot 15% meer.

https://www.installatievakwinkel.nl/blog/radiator-vermogen/
by | Categories: Woningen |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.