Gifgroen.nl
Image default
Zakelijk

Waarom moet je kiezen voor brievenbusdozen?

Tegenwoordig wordt er steeds meer online besteld en minder in fysieke winkels gekocht. Na het eten kruipen we achter onze computer of telefoon om producten te bestellen. Veel van deze producten worden vervolgens één of twee dagen later bij ons bezorgd, waarbij een groot deel via brievenbusdozen wordt verstuurd. Maar wat zijn brievenbusdozen eigenlijk en wat zijn de voordelen van deze handige verzendoplossing?

 

Een brievenbusdoos is een doos die, zoals de naam al zegt, door de brievenbus past. De afmetingen van een brievenbusdoos zijn beperkt tot maximaal 38 cm in lengte, 26,5 cm in breedte en 3,2 cm in hoogte. Als het pakketje groter is dan deze afmetingen, past het niet door de brievenbus in Nederland, België en Luxemburg. Het verzenden van pakketjes via brievenbuspost heeft echter vele voordelen, die we hieronder zullen uitleggen.

Het grote voordeel van het verzenden van brievenbusdozen is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. Hierdoor heb je geen gedoe meer met leveringen die niet aankomen en hoef je geen nieuwe bezorgafspraak in te plannen. Daarnaast wordt het pakketje altijd binnen afgeleverd en hoef je niet bang te zijn dat het in weer en wind buiten voor de deur wordt gedropt of zelfs wordt gestolen.

 

Maar niet alleen de ontvanger heeft baat bij het gebruik van brievenbusdozen, ook de verzender heeft voordelen. Doordat de verpakking van een brievenbusdoos nauw aansluit rondom het product, heb je minder verzendmateriaal nodig en bespaar je dus op kosten. Bovendien heb je door de goede pasvorm geen opvulmateriaal meer nodig. Daarnaast zijn de portokosten voor het verzenden van brievenbusdozen veel lager dan bij pakketten die niet door de brievenbus passen.

 

Als verzender kun je er ook voor kiezen om je brievenbusdozen te laten bedrukken. Dit is een mooie manier om reclame te maken voor je bedrijf en je onderscheidt jezelf hiermee van je concurrenten. Als je grotere pakketten verstuurt die niet door de brievenbus passen, kun je ook bedrukte tape gebruiken om je dozen mee dicht te tapen en op een originele manier reclame te maken voor je bedrijf.

https://www.profipack.nl/tape-etiketten/bedrukte-tape