Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Bruine vlekken in het gezicht – Behandelen en voorkomen

Bruine vlekjes in het gezicht kunnen erg vervelend en ontsierend zijn. Helaas krijgen toch veel mensen naarmate ze ouder worden hier last van, maar je kunt er iets aan doen. Deze bruine vlekjes worden namelijk veroorzaakt door ophopingen pigment die ontstaan doordat huidcellen overmatig veel pigment aan gaan maken als reactie op te veel blootstelling aan uv-straling. Je kunt je dus in ieder geval al beschermen tegen deze straling en hiermee pigmentvlekken voorkomen. En als je al last hebt van deze pigmentvlekken zijn er ook manieren om de pigmentvlek voorhoofd verwijderen.

Het voorkomen van pigmentvlekken

Zoals ik hierboven al noemde kun je pigmentvlekken voorkomen door jouw huid tegen de uv-straling van de zon te beschermen. De beste manier om dit te voorkomen is dus door het dagelijks gebruiken van zonnebrand. En met dagelijks bedoelen we ook echt elke dag, zelfs als de zon niet schijnt. Uv-straling is er ook wanneer de zon niet schijnt. Hierbij moet je een zonnebrandcrème gebruiken met een minimale SPF van 15.

Verder kun je jouw huid beschermen door het dragen van een hoed om je gezicht te beschermen, en de zonnebank kun je ook beter vermijden. De uv-straling van een zonnebank is net zo erg als die van de zon.

Het behandelen van bruine vlekjes in gezicht

Er bestaan ontzettend veel verschillende professionele of natuurlijke manieren om pigmentvlekken te behandelen, deze kunnen we nu niet allemaal noemen. Maar om achter de belangrijkste te komen kun je hieronder verder lezen.

Een laserbehandeling voor pigmentvlek voorhoofd verwijderen

Er zijn laserbehandeling waarbij een laser met een bepaalde frequentie straling wordt gebruikt die alleen de pigmentcellen aantast en verpulverd. Doordat het pigment wordt vernietigd blijf je over met een egalere huid. Nu komen de pigmentvlekken wel terug, en moet deze behandeling dus ongeveer eens per jaar herhaald worden. Voordat je een dergelijke behandeling boekt zou ik dit eerst met jouw dokter of een huidspecialiste bespreken, misschien is het namelijk niet geschikt voor jouw huid.

Pigmentvlekken crème gebruiken

Er bestaat speciale crème tegen pigmentvlekken die jouw huid kan bleken maar ook de aanmaak van nieuw pigment kan verminderen. Er bestaan veel verschillende soorten pigmentvlekken crème, en het verschilt per persoon welke het effectiefst voor jou is. Een crème die toch voor bijna iedereen goed werkt is de Skinlight crème. Anders dan de meeste pigmentvlekken crèmes heeft deze niet als doel het verbeteren van de huid in zijn algemeenheid maar echt de donkere gedeeltes oplichten. Ook hoef je Skinlight alleen maar op de donkere gedeeltes aan te brengen en werkt hij dus veel gerichter.

Dit waren dus twee van de velen manieren die er bestaan voor het behandelen van pigmentvlekken. Misschien is een van deze twee precies wat je zoekt, en misschien staan ze je helemaal niks aan. In dat geval kun je altijd nog verder zoeken, want er bestaan nog veel meer manieren. Wat je in ieder geval kunt doen is een afspraak maken met een huidspecialiste of een huidtherapeut. Zij kan jouw huid namelijk analyseren en beoordelen welke methode van behandeling het beste bij jouw past. Wat je niet hoeft te doen is bij de pak en neer gaan zitten, er is altijd wel iets wat je kunt doen.

http://www.pigmentvlekkenbleken.nl/