Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Vliegen vanaf Maastricht Aachen airport: vervoer van en naar het vliegveld.

Reis je via Maastricht Aachen airport? Dan is het wellicht fijn om te weten welke opties er voor je zijn wanneer het aankomt op vervoer van en naar de luchthaven. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

 

Het openbaar vervoer

Er is een verbinding tussen het vliegveld en het treinstation van Maastricht. Wanneer je hiervoor kiest reis je met bus 30. Deze bus vertrekt ieder uur en de reis duurt zo’n 20 minuten. Het is daarnaast ook mogelijk om vanaf Aachen met de bus naar het vliegveld te reizen.

 

Taxi

Er zijn op het vliegveld van Maastricht verschillende taxi’s aanwezig om reizigers van en naar de luchthaven te vervoeren. Wanneer je graag van of naar Maastricht met de taxi wilt reizen dan kun je deze vinden op de daarvoor aangewezen standplaatsen bij de terminalgebouwen. Het is ook mogelijk om een taxi te reserveren via een van de lokale taxiondernemingen.

 

Autoverhuur

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op Maastricht Aachen airport, waaronder Hertz, Sixt en Europcar. De verhuurbalies bevinden zich in de terminalgebouwen. Het is ook mogelijk om een auto te reserveren via de website van een van de autoverhuurbedrijven of via een online boekingssite.

 

Parkeren

Reis je liever met je eigen auto? Dan zijn er ook verschillende parkeermogelijkheden rondom het vliegveld, waaronder een parkeergarage en een parkeerterrein. De tarieven van een parkeerplek zijn afhankelijk van de specifieke parkeerplek en de datum waarop je wilt reizen. Het is vaak het handigste om parkeerplaatsen vooraf te boeken via de site van het parkeerterrein of de parkeergarage zelf.

 

Kiss & Ride

Mocht je niet al te ver uit de buurt wonen dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je te laten afzetten door vrienden of familie. Hiervoor heeft de luchthaven speciaal een Kiss & Ride ingericht. Op deze plek mag je even kort de auto neerzetten om passagiers uit te laten stappen en bagage uit te laden. Op deze manier voorkom je volle parkeerplaatsen en onnodige parkeerkosten.