Gifgroen.nl
Image default
Aanbiedingen

Het voorbereiden van de perfecte pitch: zo doe je het

Wanneer je een product of een dienst wil gaan verkopen is het belangrijk om je potentiële klant hiervan te overtuigen. Een gebruikelijke manier om dit te doen is aan de hand van een pitch. Een pitch is een korte presentatie, waarin jij jouw klant probeert aan te zetten tot het aanschaffen van jouw product. Maar hoe zorg jij nu ervoor dat je de perfecte pitch hebt voorbereid?

 

Bepaal je belangrijkste punten

Maak een lijst met de belangrijkste punten die je wilt maken. Voor een pitch is het belangrijk om kort en bondig te zijn. Bepaal dan ook aan de hand van de tijd die je tot je beschikking hebt wat je wel of niet belangrijk vindt om te zeggen. Zo voorkom je dat jouw pitch te lang wordt en je overtuigingkracht verliest.

 

Maak een structuur

Een effectieve structuur kan je helpen om jouw pitch overzichtelijk te houden en om ervoor te zorgen dat je alle belangrijke punten meeneemt. Een goed voorbeeld van een structuur voor een pitch kan zijn: introductie, probleemstelling, oplossing, voordelen en een call to action.

 

Oefen je pitch

Lees je pitch hardop voor om problemen eruit te halen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit te doen voor een spiegel, zodat je zelf kunt zien hoe je beweegt en wat je houding is. Vraag daarnaast ook eens aan vrienden of familie of zij een keer willen luisteren, zodat ze je advies kunnen geven over zaken die je zelf waarschijnlijk niet eens opvallen.

 

Stel een onderbouwende PowerPoint presentatie op en huur een televisie

Bij een pitch is het natuurlijk de bedoeling dat jouw woorden in principe overtuigend genoeg zijn. Het kan echter bevorderlijk zijn om ook beeldmateriaal mee te brengen over jouw product. Dit kun je dan laten zien aan de hand van een PowerPoint presentatie. Controleer wel altijd of het bedrijf dat je bezoekt een groot scherm ter beschikking heeft. Zo niet, dan kun je altijd nog zelf een beamer met scherm of televisie huren.

 

https://lichtgeluidhuren.nl/video-huren/tv-huren/