Gifgroen.nl
Image default
Bedrijven

Een huis kopen als een pro, doe je zo!

Het kopen van een huis kan erg stressvol zijn. Er zijn zo natuurlijk veel dingen waar aan gedacht moet worden. Goede prijs, dichtbij werk, parkeerplaats voor de deur en nog veel meer. Bent u in de markt voor het kopen van uw droomhuis? Dan zijn hier een paar belangrijke en handige tips voor het maken van de beste keuze, die soms over het hoofd worden gezien.

 

Plaatsing van de ramen

Een kamer is niet compleet zonder op zijn minst één raam. Al is dat voor ventilatie, zonlicht of om de kamer wat ruimtelijker aan te laten voelen. Het is daarom erg belangrijk om te weten aan welke kant van het huis de ramen zijn geplaatst. Wilt u graag veel warm licht, dan is een raam aan de zuidelijke kant van de kamer het beste. Overdag komt er het meeste zonlicht doorheen en fleurt de kamer mooi op. Zijn de ramen aan de noordelijke kant geplaatst, dan zorgt dat voor een fijn, koel licht. Perfect licht om in te werken. Kijk dus goed rond en check of de ramen aan de ideale kant van de kamer zijn geplaatst.

 

Checken op asbest

Naast het uiterlijk van het huis moet natuurlijk ook de kwaliteit van het huis worden onderzocht. Is het huis gebouwd vóór 1993 of ziet het er oud uit? Laat het dan voor de zekerheid checken op asbest. Hoewel het tegenwoordig illegaal is om mee te bouwen betekend dat natuurlijk niet dat ieder huis dus asbestvrij is. Huizen die gebouwd zijn vóór 1993 kunnen het nog wel bevatten. Het slimste is om hier een professional voor in te huren, of vraag makkelijk online een test aan via https://asbestattest-aanvragen.net/.

 

De buurt ontdekken

Naast het huis zelf is het natuurlijk ook erg belangrijk om een kijkje te nemen in de buurt. Het is altijd handig als er een supermarkt, drogisterij en bakker in de buurt zijn. Misschien heeft u / wilt u graag kinderen, dan is het hebben van peuterspeelzaal/ school in de buurt erg handig. Verder zal u met een korte wandeling veel over het karakter van de omgeving te weten komen. Een belangrijke factor bij het maken van uw beslissing!

https://asbestattest-aanvragen.net/