Naar de tandarts

mei 29, 2017

Er zijn twee redenen waarvoor je naar de tandarts gaat. De een kan zijn voor controle en de ander kan zijn omdat iemand last heeft van haar of zijn gebit. Wanneer je voor de controle gaat, dan is het waarschijnlijk niet veel met je gebit aan de hand. De tandarts controleert het gebit en checkt of er geen gaatjes zijn. Ze verwijderen misschien wat tandsteen en geven wat tips over hoe je je tanden nog beter kan verzorgen. Als je naar de tandarts gaat omdat je last hebt van je gebit dan is er waarschijnlijk wel iets aan de hand. Soms komt het wel eens voor dat je een grote of zware ingreep nodig hebt aan je gebit. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een tand moet laten trekken omdat deze gerot is of heel veel pijn veroorzaakt.

Wanneer je een tand hebt laten trekken, heb je een gat op die plek in je gebit. Je kan ervoor kiezen om dit zo te laten of om een implantaat te plaatsen. Wanneer je kiest voor het plaatsen van een implantaat dan wordt dit gedaan door een implantoloog. Deze zorgt er voor dat je een nieuwe tand krijgt op de plek waar de tand getrokken is maar dan van een ander materiaal. Deze tand werkt vervolgens als een normale tand en zorgt ervoor dat je gewoon normaal kunt eten en andere dingen er mee kunt doen. De tand ziet er uit als een normale tand en je zult hier verder niks van merken.

Wanneer je scheve tanden hebt, kun je ook als volwassene besluiten om een beugel te nemen. Zij kunnen hier zelf voor kiezen om zo met een beter en mooier gebit door het leven te gaan. Er komt dan een orthodontist aan te pas die bekijkt wat de beste methode is om je tanden recht te krijgen. Een beugel volwassene is een zeer goede uitkomst voor mensen die hier behoefte aan hebben.

http://orfeokliniek.nl
by | Categories: Bedrijven | Tagged: , |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.