Gifgroen.nl
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Zeist? Maak een afspraak!

Ojee, jij hebt last van je rug, nek, been of elders. Dat is niet fijn. Als je dit al een tijdje hebt (de richtlijn is langer dan twee weken), is het verstandig om een afspraak in te plannen met fysiotherapie in Zeist. Fysiotherapie Zeist kan jou dan hopelijk snel van die vervelende klachten afhelpen. 

Doorverwijzing nodig voor fysiotherapie in Zeist? 

Tegenwoordig heb je geen doorverwijzing van de huisarts meer nodig. Je kunt zelf een afspraak inplannen met fysiotherapie in Zeist en de administratieve krachten van deze praktijk regelen alles met jouw zorgverzekering. Het enige wat jij moet doen, is tijdens jouw eerst afspraak jouw legitimatiebewijs en verzekeringspasje meenemen. Daarna wordt alles voor jou geregeld. Het is wel slim om zelf even na te gaan hoeveel behandelingen jouw zorgverzekering vergoedt. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Hoe werkt een behandeling bij fysiotherapie in Zeist 

Als jij voor de eerste keer bij fysiotherapie in Zeist komt, wordt er eerst een intakegesprek gedaan. Er wordt dan gevraagd naar de aard van jouw klachten, hoe heftig die zijn, wanneer je deze hebt, etc. Daarna gaat de fysiotherapeut jou lichamelijk onderzoeken. Dan zal het plaatje duidelijk zijn voor hem of haar en kan hij of zij jou echt gaan behandelen. Een behandeling bestaat meestal uit een massage en oefeningen. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd. Deze moet je thuis ook doen, zodat je sneller hersteld. Als de klachten weg zijn, kan je deze oefeningen ook nog regelmatig blijven doen, zodat je klachten in de toekomst voorkomt. 

Doorverwijzing van fysiotherapie in Zeist 

 

Het komt helaas ook weleens voor dat de fysiotherapeut jou niet kan helpen. Als jij na een aantal behandelingen geen verbetering voelt, zal hij of zij jou doorverwijzen. Afhankelijk van jouw klachten zal dit naar de manueel therapeut in de eigen praktijk zijn of naar een gespecialiseerde arts in het ziekenhuis.