Hoe verwijder ik donkere vlekken in mijn gezicht?

okt 30, 2015

Hoe verwijder ik donkere vlekjes in mijn gezicht?

Donkere vlekjes in het gezicht kunnen vandaag de dag goed behandelt worden. Donkere vlekjes worden meestal veroorzaakt door de zon, ouderdom, acne of door erfelijke factoren. Wanneer je donkere vlekjes door de zon krijgt, dan worden deze in de herfst en winter vaak minder. Mocht dit niet zo zijn, dan spreken we echt van pigmentvlekken, deze verdwijnen niet zomaar.

 

Donkere vlekken in gezicht verwijderen

Donkere vlekjes in onder andere het gezicht kunnen gemakkelijk behandelt worden. Er zijn diverse methodes die alle drie goed werken, maar wellicht dat een bepaalde methode jouw voorkeur heeft. De manieren die er zijn, zijn onder andere chemische peelings, crèmes die er op gericht zijn donkere vlekken lichter te maken of laser. Hieronder alle drie de methodes kort toegelicht.

 

  1. Chemische peelings: peelings worden soms toegepast in het bestrijden van donkere vlekjes in het gezicht, nek of hals. Bij chemische peelings wordt het gezicht een soort van gereinigd. Enige dagen later tot een week gaat de huid vervellen. In plaats van oude huid komt er nieuwe huid in de plaats, deze nieuwe huid moet dan vrij zijn van donkere vlekjes. Deze methode is niet voor iedereen geschikt, er wordt bij voorbaat altijd een huidanalyse uitgevoerd om te bekijken of de methode enig effect zal gaan hebben.
  2. Crèmes die er op gericht zijn donkere vlekjes onzichtbaar te maken: dergelijke crèmes waren altijd al verkrijgbaar bij parfumeries. Nu zie je veel vaker crèmes die veel beter en effectiever werken. Een dergelijke crème waarop ik doel is die van Skinlight. Dit merk heeft zich puur gericht op het verminderen van donkere vlekken op het lichaam, hieronder valt alles. Denk aan pigmentvlekken, donkere oksels en knieholtes, donkere vlekken op rug, benen, armen, donkere vlekjes die ontstaan zijn door acne, donkere kringen onder de ogen en nog veel meer.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp, kun je mijn gehele blog hierover lezen op:

http://www.huidbleken.net

 

http://www.moedervlekverwijderen.net

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.